AFS : Çok Kültürlülüğe Açılan Kapı

Kültürlerarası 100 Yıllık bir Serüven !

AFS Kültürlerarası Programları, 1947 yılında farklı kültürlerden insanlar arasında kurulacak ilişkiler sayesinde ön yargıların yıkılması, hoşgörü ve kültürlerarası anlayışın artmasıyla dünya barışının sağlanacağı inancını taşıyan gönüllülerin girişimleri ile başlayan değişim programlarını 60 yılı aşkın sürdürmektedir.

Bu programa katılan öğrenciler bir yıl süre ile farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalarak liseye devam ederler ve AFS tarafından sağlanan oryantasyon ve danışmanlığın da katkısı ile sıradışı bir kültürlerarası öğrenme ve değişim deneyiminin parçası olurlar. Saint Benoit lisesi uzun yıllardan beri AFS programlarına öğrenci göndermektedir.
AFS başvurunuzu yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar :▪ AFS ile ilgili kurallar seneye göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenlea) Başvuru tarihlerine uyulmalı
b) Sınav tarihlerine dikkat edilmeli
c) Yaş sınırlamasına (hangi sınıfta olduğunuz önem taşımaktadır) dikkat edilmeli
d) Daha önceki senelerden kalma ders ve başvurulacağı sene başarısız ders olmamalıdır.
e) Okul başarısı önemlidir.▪ Başvuru http://go.afs.org/AFSBasvuru adresinden yapılmaktadır. Bu adreste size gerekli olan bilgileri bulabilirsiniz.

▪ Başvurunuzu yaptıktan sonra banka dekontu okul idari sekreteri Nadya Lokmagöz’e teslim edilmektedir. Bu sene için başvuru dekontunuzu 17.10.2014 tarihine kadar Nadya Hanım’a teslim etmeniz gerekmektedir. İdari sekreterimiz okul açısından gerekli olan işlemleri yapacaktır.

▪ Bu işlemlerden sonra AFS kurumundan size mail yolu ile haber gelmektedir. Sınav tarihlerini yine AFS’nin sitesinden takip edeceksiniz.

▪ Sınavlar Türkçe olup genel kültür bilgileri içermektedir. Sözlü sınav ise kendine güveni ölçme üzerine kuruludur.

▪ Sonuçlar belli olduktan sonra Nadya Lokmagöz ile geri dönüş işlemleri hakkında görüşebilirsiniz.

Başarılar dileriz !
AFS Kültürlerarası Programları