Herkese göre bir etkinlik

Bu alanda bulunan kulüpler, demokratik toplumlardaki yaşama dair vatandaşlık değer ve ilkelerini aktarırlar. Her öğrenciyi, vatandaşlık hayatına hazırlarlar. Vatandaşlık eğitimi, gerçekleştirilen bir çok etkinliğin ayrılmaz bir parçası olup, ahlaki ve yurttaşlığa ilişkin nitelikleri geliştirir. Her biri, pedagojik bir projenin kapsamında yer alan bu projeler, öğrencilerin bağımsız çalışma ve girişimcilik gibi niteliklerinin geliştirilmesini ve onların emeklerinin değerlendirilmesine yönelik imkanlar sunarlar. Bu projeler, vatandaşlık kurumlarının işleyişi, dayanışma, eleştirel düşünce, ayrımcılıkla mücadele, insan hakları ve çocuk hakları ile ilgili eğitim gibi temalar üzerinde çalışmayı sağlarlar. Bu kulüpler, öğrencinin; Somut durumlarda tek başına kalabilme, aktif bir şekilde toplum hayatının iyileştirilmesi için mücadele etme ve kendi üzerine düşen vatandaşlık görevini yerine getirme gibi konularda becerilerinin gelişmesini sağlar.

Bu kulüpler, Bütünsel Eğitim Projemizin içerisinde, sosyal ve ahlaki, dilsel ve bilişsel boyutlarla ilişkilidir.

Kulüp İsmi
Dil