TEDx Kulübü

Kulübün Adı :   TEDx
  Dil :   Türkçe

Kulüp tanıtımı

TED : Technology, Entertainment, Design (Teknoloji, Eğlence ve Tasarım)
Öğrencilerimizin, aktif roller üstlendiği bir kulüp etkinliği.
Ted, 25 yılı aşkın süredir, tüm dünyada konferanslar düzenleyen, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur.  Günümüzde, etkinlikler küresel ve ulusaldır. Konular, siyaset dışı ve çeşitlidir. Ortak payda, her zaman paylaşım ve iyiliktir.
Tedx  Konferansları New York, Londra, Paris ve Tokyo gibi dünyanın bir çok farklı yerinde düzenlenmektedir.
Saint Benoît Lisesi öğrencileri TEDx konferansları düzenlemektedirler.

Kulüp amaçları

• Öğrencilerimizin evrensel konular hakkındaki bilgilerini artırmak ve derinleştirmek,
  • Öğrencilerimizi, konferanslarda ele alınan konular ve alanlarda  uzmanlaşmış kişilerle bir araya getirmek.
  • Öğrencilerimize fikirlerini paylaşma olanağı sunan konferanslar düzenlemek.
  •  Bilim, sanat, politika, küresel sorunlar, mimari, müzik ve daha birçok farklı uzmanlık alanını kapsayan konulardan oluşan geniş  bir yelpaze sunmak.

Kulüp projeleri / etkinlikleri

• Okul bünyesinde konferans
  • TEDx Istanbul’a katılım
  • TEDx Istanbul 10. yılı kutlamasına katılım 19.10.2019 (Zorlu PSM)

Gerçekleştirilen etkinlikler

• Gençliğe yönelik TEDx Youth etkinliği (4 Mayıs 2019 / Cumartesi)
  • Öğrencilerimiz, her sene okulumuzda resmî bir TEDx konferansı düzenlemektedirler.