Birleşmiş Milletler Modeli (İngilizce) Kulübü

Kulübün Adı :   M.U.N./ Birleşmiş Milletler Modeli/Model United Nations
  Dil :   Fransızca-İngilizce

Kulüp tanıtımı

Birleşmiş Milletler kurumunu yakından tanımak, kuruluş amacını, yapısınını ve işleyişini anlamak.
Katılımcıları, insan haklarını, iletişim niteliklerini, uluslararası ilişkileri ve diplomasi gibi konulara teşvik etmeyi hedefleyerek uluslararası müzakereler ile ilgili eğitim vermek.
Birleşmiş Milletler’in ilkelerini ve işleyiş modelini uygularken, güncel dünya sorunları üzerinde tartışmak ve tüm bu etkinlikleri yabancı dilde yapmak.
Birleşmiş Milletler Modeli çerçevesinde, öğrencilerimiz,  Birleşmiş Milletler Modeline uygun olarak, büyükelçi ya da dışişleri bakanı gibi rollere bürünürler.
Katılımcılar, ülkeler ve uluslararası sorunlar üzerinde araştırmalar yaparlar ve küresel sorunlara çözümler bulmaya çalışırlar.

Kulübün Hedefleri

• Öğrenilen yabancı dilleri iletişim dili olarak kullanıp, B1, B2 ve C1 seviyelerini    aşmak hedefiyle pekiştirmek.
  • Öğrencilerden güncel küresel sorunlar hakkında bilgi sahibi olmalarını talep etmek.
  • Sağlıklı tartışmalar yapmayı ve gerekçeler üretmeyi öğrenmek, belirli bir bakış açısını savunabilmek.
  • Diplomasi yoluyla sorunları çözmek, çözüm üretmek ve bu çözümleri sunmak.
  • Öğrencilere Fransızca ve İngilizce araştırmalar yapmayı öğretmek.
  • Öğrencilerin, bağımsız bir şekilde çalışma ve kendi hatalarını düzeltme yetilerini geliştirmek.
  • Eğitim yılı içerisinde gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler Modeli Konferanslara hazırlanmak ve katılmak.

Kulübün Proje ve Etkinlikleri

• FrMUN ( 15 Ekim 2019);
  • MFINUE (8- 10 Kasım 2019);
  • TIMUN (28 Kasım – 1 Aralık 2019);
  • FERMUN (8 – 10 Ocak 2020);
  • MFGNU (14 – 16 Şubat 2020);
  • MUN-Vannes (26-28 mart 2020)
  • MBNU-SB (22 – 25 nisan 2020).