Süreyya Operası’nda Müzikal Bir Gece

"Don Pasquale" Operası

Lise 4 öğrencilerimiz ve eski mezunlarımızdan birkaçı, Kadıköy Süreyya Operası’nda yine müzikal bir geceye katıldılar.
İtalyan Operası’nın en önemli eserlerinden birini olağanüstü bir sunumla izleme şansını buldular.

Lise 4 öğrencilerimizin her yıl bir araya gelerek İstanbul Devlet Opera ve Balesinin büyük bir özveri ve emekle hazırladığı birbirinden güzel eserleri izlemeleri geleneksel bir hâle geldi.
Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğe yine çok sayıda öğrenci katıldı. Bu yıl programda, İtalyan besteci Gaetano Donizetti tarafından opera buffa yani komik opera janrında hazırlanmış “Don Pasquale” vardı. Prömiyeri 3 Ocak 1843’de Paris’te “Théâtre Italien” tiyatrosunda yapılan eserin librettosu “Giovanni Ruffini” tarafından yazılmıştır. Görsel ve işitsel anlamda bir şölene dönüşen temsili öğrencilerimiz büyük bir hayranlık ve ilgiyle izlediler.
Saint Benoît Fransız Lisesi olarak yaptığımız bu organizasyon sayesinde, öğrencilerimiz klasik müziği ve klasik müziğin içerisinde yer alan farklı türleri tanıma ve sevme fırsatı yakalıyorlar. Arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle birlikte yaşadıkları bu deneyim sayesinde müziğe ve sanata olan ilgileri artıyor, dünyanın en önemli bestecilerinin eserlerini sahnede izleme olanağını buluyorlar.