Sosyal Medya ve Güvenli İnternet Kullanımı

Hazırlık sınıfından itibaren dijital vatandaş olmak!

Son yıllarda yaygınlaşan internet kullanımı kontrolsüz bir şekilde çok hızlı gelişiyor... Dolayısıyla sosyal ağlar aniden çoğalıp, yavaş yavaş vazgeçilmezlerimizin arasında yerini aldı. Kabul edelim ki, bunun aksini söylemek yanlış olur... Peki hayatımızın bu kadar içinde olan sosyal medyanın risklerini biliyor muyuz?
Ö ğrencilerimizde hazırlık sınıfından itibaren, Dijital Vatandaşlık kavramını, geliştirmek gerekiyor.

Konferans: “Sosyal Medya ve Güvenli İnternet Kullanımı”

5 Aralık Çarşamba günü, Kadir Has Üniversitesi “Yeni Medya” bölümü öğretim görevlisi Sn. İsmail Hakkı Polat, Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz ile buluştu.

Konferansta, Bilişim Suçları, Siber Zorbalık ve Sosyal Medya kullanımı hakkında bilmediklerimiz ya da farkında olmadıklarımız, karşılaşabileceğimiz riskler ve kendimizi korumak için neler yapabileceğimiz hakkında çok değerli bilgiler edindik.

Bu konferans, genç öğrencilerimizin sosyal medya alanında yanlış adım atmalarına karşı önleyici bir boyutta sahipti. Tedbir tedaviden iyidir!

Öğrencilerimizden yorumlar

İnternet ortamında  şaka amaçlı bile olsa yazdığımız bir şeyin çok büyük sonuçlar doğurabileceğini, insan hayatını nasıl olumsuz etkileyebileceğini, bunun bir suç olduğunu ve cezası olduğunu öğrendim. Sosyal medyada paylaşım yaparken artık çok daha dikkatliyim. (Kaan)

Sosyal medya bütün zamanımı alıyordu. Nasıl kontrollü kullanabileceğimi bilmiyordum. Belli bir süre kullandıktan sonra beni uyaran bir uygulama indirdim. Böylece derslerime ve ilgi alanlarıma daha çok vakit ayırabiliyorum. (İdil)

Sosyal Medya üzerinden birinden rahatsız edici bir mesaj ya da yorum geldiğinde asla karşılık vermemem ve öğretmenlerime ya da aileme bildirmem gerektiğini öğrendim. (Yasemin)