Sosyal Bilimler Haftası : Mezunumuz Yavuz Erten Bizlerle…

Göç Olgusunun Psikolojik Sonuçları

Saint Benoît Fransız Lisesi mezunu, Klinik Psikolog ve Psikanalist Yavuz Erten 17 Nisan Salı Günü 11.40 ile 13.05 saatleri arasında okulumuzda olacak !
"Karşı Kıyı Aynamız; Mübadele" ​temalı Sosyal Bilimler Haftası kapsamında "Göç Olgusunun Psikolojik Sonuçları" konusunda, Lise 3. sınıf öğrencilerine yönelik bir konferans gerçekleştirecek.

Klinik Psikolog Yavuz Erten İçgörü Psikoterapi Merkezi’nin kurucusudur. Uluslararası Psikanaliz Birliği (IPA) ve Psike İstanbul üyesidir. Psike İstanbul (İstanbul Psikanaliz Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Derneği) kurucu üyesi, eski başkan yardımcısı ve eski genel sekreteridir. IPA Türkiye Psikanaliz Çalışma Grubu Psike İstanbul bünyesinde oluşturulan eğitim grubunun eğitimcisi ve Uluslararası Kendilik Psikolojisi Konseyi üyesidir.

1999 yılında yayınlanan Cahit Ardalı ile birlikte yazdığı “Psikanalizden Dinamik Psikoterapilere” isimli kitabından sonra 2003’te “Psikanalizin Öteki Yüzü : Heinz Kohut” ve 2006’da “Bilim ve Felsefe Açısından Ruhsallık Bilgileri” kitaplarının editörlüklerini yapmıştır.
2010 yılında da psikanaliz üzerine kendi yazılarından oluşan “Karanlık Odadaki Suretler” isimli kitabı yayınmanmıştır. Suret dergisinin yayın kurulu üyesidir ve çeşitli dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.