“Sizin Gezegeniniz Nasıl Olmalı ?” – Disiplinler Arası Bir Proje

Hazırlık sınıflarının hayal gücüyle "Küçük Prens"

Hazırlık sınıfları Türkçe dersinde Antoine de Saint-Exupéry’nin "Küçük Prens" kitabı ile tanıştı.
Öğrencilerimizin hayal dünyaları "Benim Gezegenim" adlı proje etrafında buluştu.

Her yıl hayata geçirmeyi planladığımız bu çalışma geçen yıl “Uçurtmayı Vurmasınlar” kitabı, bu yıl da “Küçük Prens”in çağrıştırdıkları etrafında gelişti.

Hayal dünyasının gücü !

Motive ve yaratıcı öğrencilerimiz, hayal güçlerini kullanarak kendi gezegenlerini anlattılar. Aynı zamanda, metin, resim, çizim, maket gibi eserler ortaya çıkardılar.
Bu proje kapsamında 4 Nisan 2017’de, öğrencilerimiz Uzman Psikolog Merve Otçeken ile bir araya gelerek “Küçük Prens” romanındaki kahramanlar hakkında söyleşi yaptılar.

Sergi ve Türkçe-Fransızca disiplinler arası bir proje

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin Fransızca Zümresi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği bu projenin son aşaması sergi olacak. İki dilin bir araya gelmesiyle, şaşırtıcı ve değişik çalışmaların ortaya çıkarıldığı güzel bir proje.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri tarafından düzenlenen
’’Benim Gezegenim’’
adlı pedagojik projemizin sergi açılışında
sizlerle birlikte olmaktan onur duyacağız.

Tarih : 4 Mayıs 2017 Perşembe
Saat : 18.30
Yer : Saint Benoît Fransız Lisesi “La Galerie”

Öğrencilerimizin yaratıcı ürünlerini görmek için sizleri okulumuza bekliyoruz.