Sanata Değer Veren Öğrencilerimiz Kadıköy Süreyya Operası’ndaydı

Jaques Offenbach : "La Belle Hélène"

Programda: Offenbach... Lise 4 öğrencilerimiz altmış kadar müzik severle birlikte Kadıköy Süreyya Operası’nda müzikal bir geceye katıldılar !
Sahnede, Fransız Opereti'nin kurucusu sayılan Jacques Offenbach'ın güçlü parodisi "La Belle Hélène" isimli opereti vardı.

Müzik öğretmenimiz her yıl öğrencilerimizi Opera’ya götürmektedir. Hedef, öğrencilerimizin, müzik, plastik sanatlar, şan, tiyatro ve bazen de koreografi gibi birçok sanat dalını bir araya getiren operayı keşfetmelerine olanak sağlamaktır. Görme, işitme gibi birçok duyumuza hitap eden bu tür sanatsal etkinlikler, öğrencilerimizin ilgisini çekmekte, opera sahnesinde çoğunlukla tutkular vurgulandığı için de seyircinin hayal gücünü harekete geçirmekte ve duygulara hitap etmektedir. Kadıköy Süreyya Operası, bu şaşırtıcı duygu birikimiyle , sergilediği her performansı olağanüstü bir gösteri şölenine dönüştürmekte, öğrencilerin oyuncularla birlikte yoğun duygular yaşamasına ortam oluşturmaktadır.

Bu yıl programda, Alman besteci Jaques Offenbach’ın, Isparta Kraliçesi ve Menelaos’un eşi Helen’in, Truva Kralı’nın oğlu Paris ile kaçış hikayesini gülünç bir şekilde ele alan “La Belle Hélène” isimli opereti vardı.

Öğrencilerimiz bu opereti büyük bir hayranlıkla izleyerek operanın önemini kavradılar. Bu gösteri, öğrencilerin opera sanatına olan ilgisini de arttırdı. Öğrencilerimiz klasik müziği daha iyi tanıma ve sevme fırsatı yakalayıp dünyanın en önemli bestecilerinin eserlerini sahnede izleme olanağını buldular.