Öğrencilerimizin Düş Gücüyle “Özgürlüğe Kanat Aç” !

Hazırlık Sınıflarının çalışmaları sergilendi

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz çalışmalarını sergiliyorlar ! Ne büyük şans !
Feride Çiçekoğlu’nun romanından yola çıkan geleceğin sanatçıları, bu romanda işlenen kavramlar üzerine düşündüler, yazdılar, çizdiler ve duygularını ürünlerine yansıttılar...
Esin kaynakları, özgürlükle bütünleşen uçurtmanın, hapiste yaşamakta olan bir çocuğun umut parçası olmasıydı.
Sevgi, adalet ve özgürlük ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi !

“Özgürlüğe Kanat Aç!” adlı eğitici projenin sergi açılışı 26 Mayıs 2016 Perşembe günü Saint Benoît Fransız Lisesi La Galerie’de onur konuğumuz Nur SÜRER’in, velilerimizin,öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşti.
Feride Çiçekoğlu’nun “Uçurtmayı Vurmasınlar” adlı romanından yola çıkılarak başlatılan projenin sergisinde hazırlık sınıfı öğrencilerinin “özgürlük” temasını vurguladıkları çalışmaları sunuldu. Öğrencilerin çizdiği resimlerin, hazırladıkları maketlerin, dijital araçları kullanarak yaptıkları afişlerin yer aldığı sergide aynı zamanda Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Müzesi’nin farklı kültürleri yansıtan uçurtmaları da sergilendi.
Sn. Gentric açılış konuşmasında düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi :
Bu sergi dünyamızın içinde bulunduğu bu kargaşa ortamında Türk Edebiyatı öğretmenlerimizin vermek istedikleri mesajla birebir örtüşüyor.
Özgürlük Hayata renk katar ve her renk, farklı olsa da, güzel eserleri doğuran uyumlu bir birliktelik oluşturur.

Türk Müdür Başyardımcısı Gülay Doğusoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi :
Feride Çiçekoğlu’nun çocuk psikolojisine yaklaşımındaki ustalık çarpıcıdır. Dünyası soğuk ve sağır duvarlarla çevrili hapishane avlusunda özgürlük uçurtmalarını gözleyen küçük Barış’ın her cümlesi kah eğlenceli, kah hüzün dolu anların tarif edilemez gerçekliğinde içimize işler; roman içerdiği hüzne rağmen yine de geleceğe dair umutludur.
İşte öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ortaya koydukları ürünlerin tümü de özgürlüğün değerini bir kez daha ortaya koyuyor. Daima özgür yaşamlar sürmemiz dileğiyle öğrencilere, öğretmenlere ve projeye emek veren herkese teşekkür ederiz.

Onur konuğumuz Nur SÜRER konuşmasında “Uçurtmayı Vurmasınlar” filminin kendisi için önemine yer verdi. Sergiye dair beğenilerini ifade eden Nur SÜRER, “Böyle bir okulda okumak öğrenciler için, çalışmak öğretmenler için büyük şans” diyerek sözlerini bitirdi.

Projeye emek veren bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize, katılımlarından dolayı Sn. Nur SÜRER’e, katkılarından dolayı Uçurtma Müzesi’nin sahibi Mehmet Naci Aköz’e teşekkür ederiz.