Öğrencilerimiz Vannes’da Birer Gazeteci Oldular !

Bretagne’dan ilk izlenimler - "Efsaneler ve Efsanevi Yerler"

Lise 1 öğrencilerimiz şu anda Bretagne Bölgesi’nde Vannes şehrinde bulunuyorlar.
Öğrencilerimizin deneyimlerine aşağıda fotoğraflardan göz atabilirsiniz !

▪ Klodya Yağsızoğlu tarafından gerçekleştirilen röportaj :

1- Bretagne bölgesi hakkında ne biliyorsunuz ?
2- Sizi misafir edecek arkadaşlarınızla daha önceden konuştunuz mu ?

Selin Tarakçıoğlu : Yemyeşil bir bölge olduğunu biliyorum. Bir kasabada kalacağımızı düşünüyorum.
Tabii ki daha önceden beni misafir edecek arkadaşımla konuştum. O’nu sevdim, nazik biri. Onunla karşılaşmak için acele ediyorum fakat aynı zamanda biraz endişelerim var.

Berfu Öktenoğlu : Kreplerin bu bölgenin spesiyalitesi olduklarını biliyorum. Başka bilgiler bulmak için de Internet’te araştırma yaptım. Beni evinde misafir edecek arkadaşım da bölge hakkında bana bilgi verdi.
Evet, daha önceden arkadaşımla konuştum, o’nu sevdim fakat çok heyecanlıyım.

Seren Özer : Bretagne bölgesinde çok güzel krep yapıldığını biliyorum. Krepleri tatmak ve beni evinde misafir edecek arkadaşımla tanışmak için acele ediyorum.
Evet, arkadaşımla daha önceden konuştum, sempatik olduğunu düşünüyorum, umarım beraber iyi vakit geçiririz !

Can Akbaş : Bretagne bölgesini görmek için sabırsızlanıyorum. Bölgenin birçok fotoğrafını gördüm.
Evet, arkadaşımla konuştum. Komik ve eğlenceli biri. Harika bir hafta geçireceğimizi umuyorum.

Alp Çobanoğlu : Vannes şehrine varmak için sabırsızlanıyorum. Bu öğrenci değişim programına katıldığım için çok mutluyum. Internet’te fotoğraflar gördüm.
Evet, arkadaşımla konuştum. O’nu daha önceden görmüş gibiyim çünkü sınıf arkadaşlarımdan birine çok benziyo
r.

▪ Deniz Edizcan tarafından gerçekleştirilen röportaj :

Bu öğrenci değişim programından beklentileriniz neler ?

Kinar Özkaragöz : Herşeyden önce çok coşkuluyum çünkü yeni bir bölge keşfedeceğim ve fransızcamı geliştirme şansı bulacağım. Tanımadığım bir ailenin yanında kalacak olmam biraz tuhaf ama bu yolculuğun benim için büyük bir deneyim olacağından eminim.

Zeynep Albayrak : Bu öğrenci değişim programının arkadaşlarım ve benim için çok önemli bir deneyim olacağını düşünüyorum çünkü yeni bir bölge göreceğiz ve yeni arkadaşlarla tanışacağız. Umarım Istanbul’a unutulmaz anılarla döneriz.

Meric Öztaş : İyi arkadaşlar edinmek ve fransızcamı geliştirmek istiyorum. Fransız kültürünü tanımayı arzu ediyorum.

Lara Yıldızhan : Fransızcamı geliştirmek ve fransız kültürünü öğrenmek istiyorum çünkü ileride diğer milliyetlerden insanlarla tanışmak için Fransa’da eğitimimi sürdürmek istiyorum.

▪ Şehride Ufuk ve Miray Uzun tarafından yazılan yazı :

Valizlerimizi hazırlayıp bizi misafir edecek arkadaşlarımızla konuşmaya başladığımızda, onlarla karşılaşmak ve daha önceden hiç bulunmadığımız Bretagne bölgesini görmek için acele ediyorduk. Bu yüzden çok heyecanlıydık.

Sonunda hareket günü geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sabah saat 8’de buluştuk. Valizlerimizi verdik, yola çıkmaya hazırdık. 3 saat süren bir uçuştan sonra Paris’e vardık ve oradan otobüsle arkadaşlarımızın bizi sabırsızlıkla bekledikleri Vannes şehrine yola çıktık.

Yorucu fakat hoş bir yolculuktu. Saint-Paul Lisesi’ne yaklaştıkça heyecanımız artıyordu.
Sonunda beklenen an geldi. Otobüsten indik ve arkadaşlarımızla tanıştık. Aramızdan birçoğu daha önceden onlarla yazıştığından birbirimizi kolaylıkla tanıdık. Ve bizi misafir edecek olan ailelerimizin evlerine doğru yola çıktık.

Yarın yeni bir macerada görüşmek üzere !