Öğrencilerimiz, Uluslararası Folklor Festivali “Spring Budafest”e Katıldı!

15 Ülke, 28 Ekip!

Budapeşte Uluslararası Folklor Festivali, dört gün süren kültürel bir etkinlik. Özgün müzik ve dans gösterileriyle, dünyadaki halk oyunlarının özelliklerini daha yakından tanımak için mükemmel bir fırsat. Şölene, 15 ülkeden 28 folklor topluluğu katıldı. Etkinlikte ülkemizi Saint Benoît Lisesi temsil etti!

Folklor Kulübü: Ülkenin Kültürel ve Tarihsel Köklerine Bağlılık

Her halk oyunu gösterisi, dünyanın farklı bir bölgesine götürür seyircisini… Kıyafetler, hareketler, müzik… Tüm bu ögeler, oyun ile birlikte kültürü temsil etmektedir. Dans Festivalinde renkli kıyafetler giyen öğrencilerimiz, güzel bir kardeşlik ortamında, Türk kimliğini ve kültürünü ifade etmek için el eleydi.

Bu yıl dördüncü kez katıldığımız Uluslararası Dans Festivalinde 15 farklı ülkeden 28 ekip yer aldı. Festivale katılan ülkeler arasında Rusya, Makedonya, Sırbistan, Litvanya, Meksika, Bulgaristan, Slovakya, Moldovya, Ukrayna, İsrail, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Macaristan, Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler vardı.

Artvin yöresi oynayan öğrencilerimiz, otantik kıyafetleri ile kültürel özelliklerimizi ve oyunlarımızı başarıyla sergilediler. Bu durum, paylaşım kavramını ve takım ruhunu geliştirmek için güzel bir fırsat oldu. Farklı ülkelerin kültürel değerleri hakkında bilgiler alan öğrencilerimiz, Fransızca konuşan rehberler eşliğinde yapılan kültür turlarıyla Budapeşte şehrini yakından tanıma fırsatı buldular.

Budapeşte Festivali: Halk Oyunları Ekipleri için Uluslararası Bir Platform

Festivalin ana hedefi, farklı ülke ve bölgelerin kültürel geleneklerini tanıtmak, grupları birbirleriyle kaynaştırmak ve kalıcı bir dostluk kurmaktı.

Müzikal anlamda, benzersiz ve hareketli bir uluslararası bir atmosferde sahne alan öğrencilerimiz, seyircinin beğendiği gösteriler sunarak Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etti.

Budapeşte’de Pedagojik Geziler

Macarasitan’ın başkenti ve dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan Budapeşte, göz alıcı çevresi ve mimarisiyle “Doğu’nun Paris’i” olarak adlandırılmaktadır. Tuna nehri kıyısında yer alan şehir, tarihi anlamda zengin ve görkemli bir başkentir. Festival sayesinde, Foklor Kulübü Öğrencilerimiz, Budapeşte şehrini ve mutlaka gidip görülmesi gereken yerleri ziyaret etti:

Budapeşte de gezilen tarihi yerler:
– Budin Kalesi, Parlamento Binası
– Aziz Stefan Bazilikası
– Balıkçı Tabyası, Gallert Tepesi
– Kahramanlar Meydanı, Andersy ut Caddesi, Vaci Utca Caddesi
– Mattihas Klisesi
– Vajdahunyad Kalesi, Zincir Köprü

Folklor Külübümüzün Hedefleri

• Bir kültürler beşiği olan ülkemizin çeşitli yörelerine ait dansları öğrencilerimize tanıtıp sevdirmek.
  • Öğrencilerimizin ulusal zenginliklerimizi evrensel boyuta taşıma yolunda özgüven duymalarına katkıda bulunmak.
  • Türk halk dansları aracılığıyla, gençlerimizin ritim duygusunun ve müziğe uygun hareket yeteneğinin gelişmesini sağlamak.
  • Ortak hareket etme ve paylaşma duygusunu geliştirerek, öğrencilerimize takım ruhunu aşılamak ve takım çalışmalarındaki başarılarına destek olmak.