Öğrencilerimiz, Fransız Konsolosluğu’nda Fransa İstanbul Başkonsolosu Tarafından Ağırlandı

Öğrencilerimiz, diplomasiyi öğreniyor

Sayın Bertrand Buchwalter, Fransız Sarayı'nın görkemli ama samimi ortamında, öğrencilerimizi Frankofoni temalı bir görüşme yapmak için ağırlayıp onurlandırdı. Özgürce kendilerini ifade ettikleri bu yoğun ve motive edici görüşmede, öğrenciler birçok konuyu ele alma fırsatı yakaladı.

Frankofoni için sıradışı bir olay… Fransa’nın İstanbul Başkonsolosunun girişimiyle Fransa ve Türkiye arasındaki beş yüz yıllık bir dostluğu temsil eden Fransız Konsolosluğu kapılarını  öğrencilerimize açtı.
İki ulus arasındaki  ilk antlaşmanın, 1536 yılında Muhteşem Süleyman ve 1. François ile yapılan antlaşma olduğunu da unutmayalım…

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu’ndan içten bir karşılama

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu, Bertrand Buchwalter, Saint Benoît Lisesi’nde düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinlere düzenli olarak katılıp bizleri onurlandırıyor. 2016 yılından beri Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu olan Bertrand Buchwalter, öğrenci heyetimizi ağırlamayı memnuniyetle kabul etti. Öğrencilerimize zaman ayıran konuksever diplomat Buchwalter, onların sorularını özenle, güleryüzlü ve sevecen bir tutumla yanıtladı.

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosunun rolü diplomatik anlamda önemli bir roldür

Dünyada, Fransız diplomatisi ağında, 182 büyükelçi, 90 başkonsolos ve konsolos yer alıyor. Cumhurbaşkanı tarafından atanan konsolosun görevi, ekibiyle birlikte, bölgesinde yaşayan Fransızlara bazı idari hizmetler sunmaktır.

Başkonsolos, Büyükelçinin de önemli bir temsilcisidir. Bölgesindeki yerel yetkililer ve ekonomik, bilimsel ve kültürel oyuncularla yakın ilişkiler geliştirir. Fransa’yı temsil etme, süreç kolaylaştırma, irtibat kurma, beceri alanında eylemler yapan birimleri, işletmeleri, Fransız şirketleri izleme ve destek vermede önemli bir rol oynar.

Öğrencilerimiz, Bertrand Buchwalter’e teşekkürlerini sundular

Ece :
Arada sırada, Fransız Kültür Merkezi’ni ziyaret ediyorum, oraya gitmeyi seviyorum. Frankofoni haftasında düzenlenen tüm etkinliklerin sorumlularıyla buluşmak çok etkileyiciydi. Sizi tanımak bizim için bir onurdu. Ulaşılabilir ve sadeydiniz. Nezaketiniz ve hizmetleriniz için teşekkür ederim.

Barbaros :
Öncelikle, Sayın Buchwalter’e gerçekten teşekkür ederim, Konsoloslukta karşılandığımız için onur duyduğumuzu belirtmekten gurur duyuyorum. Frankofoni dünyası ile ilgili yapılan sohbet çok ilginçti. Başkonsolos, kendi deneyimlerinden net örnekler vererek bütün sorularımızı yanıtladı. Tekrar teşekkür ederim.

Yasemin :
Sayın Başkonsolos,
Size teşekkür ederim, bize sizinle tanışmak ve konuşmak gibi muhteşem bir fırsat sundunuz. Benim için olağanüstü ve eşsiz bir deneyimdi. Fransızca yaptığımız bu görüşme için çok teşekkür ederim. Fransızca yaptığımız bu görüşme, Fransızca seviyemizi daha fazla geliştirmek ve diplomasi konusunda bilgi edinmek için bir yardım gibiydi.

Emir :
Bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz. Sizinle tanıştığım için çok mutlu oldum. Kendimizi birçok konu hakkında kolay bir şekilde ifade etme şansı verdiğiniz için size çok teşekkür ederiz.

Ismet :
Sayın Başkonsolos,
Sizinle Fransız Konsolosluğunda tanışabildiğimiz için çok mutluyuz. Sizinle konuşabilmek ve sizin gibi önemli bir rolü olan bir diplomat ile birlikte tüm dünyayı ilgilendiren konular hakkında konuşabilmek bizler için gerçekten muhteşem bir deneyimdi. Bizleri ağırladığınız için teşekkürler.

Ege :
Bizleri ağırladığınız ve sorularımızı yanıtladınız için teşekkür ederim. Çok öğretici bir deneyimdi. Hiç bir zaman yaşayamayacağımız zengin bir deneyim. Bize bu şansı verdiğiniz için teşekkürler.

Ceren :
“Nazik davetiniz için çok teşekkürler. Benim için gerçekten de özel ve okulumuz için onur verici bir deneyimdi. Sayın Bertrand Buchwalter, bilgilendirici, aydınlatıcı ve dürüst yanıtlarınız için bir kez daha teşekkür ederim.”

Arda :
Sayın Başkonsolos,
Sizinle konuşmak benim için büyük bir onurdu. Tüm sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederiz. Gerçekten de harika bir deneyimdi. Konsolosluğu gezmek unutulmaz bir deneyimdi ve bize bu şansı verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Arda :
Saygıdeğer Bertrand Buchwalter,
Bizleri ağırladığınız için çok onur duyduk. Sayenizde, diplomasi ile ilgili çok şey öğrendik. Bizler için değerli bir toplantıydı. Size teşekkürlerimizi sunarız.

Özde :
Sayın Başkonsolos,
Bizleri ağırladığınız ve sorularımızı yanıtladığınız için size teşekkürlerimi sunarım. Sizi tanıma onuruna eriştik. Fransız Konsolosluğunu gezdiğimiz için çok mutluyuz.