Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 79. Yıldönümünde Anıldı

10 Kasım Töreni

10 Kasım'da, Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde özlemle andık. Öğretmenler, eğitim kadrosu, mezunlar ve velilerimiz bu anma töreninde bizlerle birlikteydi.

Törende, öğrenciler Atatürk’ü saygıyla andı. Öğrenci Meclisi ve Okul Aile Birliği tarafından gerçekleştirilen çelenk sunma töreninden sonra, bir dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını anmak için görkemli bir tören düzenlendi. Tören, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitler, önemli özdeyişleriyle sürdü ve unutulmaz sesiyle İtalyan tenor Enrico Caruso’nun müziğiyle sona erdi.

Tören esnasında, Okul Müdürü Sayın Pierre Gentric, Atatürk hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade etti : “Modern ve demokratik bir toplum sözleşmesi ; birçok alanı kapsayan reformlar ; dil reformuyla birlikte bilgiye ve eğitime olan inanç…İşte bunlar, Mustafa Kemal tarafından savunulan değerlerdir. Ve bu değerler evrensel ve sonsuz oldukları için, bugün de onlara hâlâ inanmamız gerekmektedir. Atatürk’ün söylediği şu cümleleri şimdi daha iyi anlayacaksınız : « Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir. »

Türk Müdür Baş Yardımcımız, Sayın Gülay Doğusoy, duygularını şu şekilde paylaştı : “Bugün, burada, Ata’mızı minnetle anarken onun özdeyişlerinden alıntılarla hayat görüşünü hatıtlatmaya çalışacağım sizlere…” Hatırat defterini başkalarının yazıları ile doldurmaya heves etmektense, hayat defterini kendi faaliyet ve fazilet eserlerinle doldurmaya bak!” diyen Ulu Önder’in insanlık için yapılanların önemine vurgu yaptığını anlarız… ”Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir”. ”Ben ölürsem soylu milletimizin beraber yürüdüğümüz yoldan asla ayrılmayacağına eminim; bununla gönlüm rahat ” deyişinden ise milletine olan güvenini… Ve daha nice sözleri onun mükemmel kişiliğini ve fikirlerinin derinliğini yansıtır.

İşte siz gençlerin bu düşünceleri içselleştirerek O’na verdiğiniz sözü tutacağınızdan eminim. Atatürk’ü saygıyla anarken ”Rahat uyu Atam, izindeyiz” diyoruz.

Tören sonrası, Silüet salonunda, araştırmacı ve yazar Orhan Karaveli, Atatürk ile ilgili bir konferans gerçekleştirdi. Konferansta yer alan öğrenciler, bu anma konuşmasını büyük ilgi ve saygıyla dinlediler.