Mezunlarımızla Sohbet: “Fransa’da Okumak”

Üniversiteye Doğru Projesi

Saint Benoît Lisesi'ni bitirdikten sonra yüksek öğrenimine Fransa'da devam eden çok kıymetli eski mezunlarımız ile, bu sene Fransız üniversitelerinden kabul almış olan son sınıf öğrencilerimizi çevrim içi bir sohbet ile bir araya getirdik.
Kabul aldıktan sonraki resmi prosedürlerden, lojman bulmaya; arkadaş edinmekten, derslere adapte olmaya kadar pek çok konuda bizleri aydınlatan mezunlarımız, üniversite sonrası yurt dışında iş bulma ile ilgili de öngörülerini paylaştılar.

Fransa’daki üniversitelere başvurmuş ve kabul almış son sınıf öğrencilerimizin akıllarında pek çok soru var. Birden fazla kabulü olanlar hangi üniversiteye gideceklerine, hangi şehirde yaşamak istediklerine, orada yepyeni bir yaşam kurmaya hazır olup olmadıklarına karar vermekte zorlanabiliyor. Konfor alanından çıkmak, farklı bir kültüre alışmak, yeni arkadaşlar edinmek, tüm yaşamsal sorumluluğu tek başına üstlenmek… Hem merak uyandıran hem de cesaret isteyen konular…

İşte tüm bu soruların yanıt bulması ve yolun aydınlanması için, bunu bizzat deneyimlemiş ve süreci başarı ile devam ettiren iki eski mezunumuzdan destek aldık. Onları, öğrencilerimiz ile Google Meet üzerinden bir araya getirerek deneyimlerini paylaşmalarını ve sorularımızı yanıtlamalarını rica ettik.  Fransa’dan kabul almış tüm son sınıf öğrencilerimizin davet edildiği bu buluşma,  11 Haziran 2020 Perşembe günü 14.45’te gerçekleşti.

2016 yılı mezunumuz Selcen, Bordeaux Üniversitesi’ndeki Psikoloji lisansını tamamlamış ve şimdi Paris’te Siber Psikoloji bölümünde yüksek lisansına devam ediyor.

2017 yılı mezunumuz Can, Lille Üniversitesi’nde Hukuk fakültesinde okumaya devam ediyor.

Kendilerine bizler için zaman ayırdıkları ve onların yolundan devam etmeyi düşünen okul arkadaşlarına yararlı önerilerde bulundukları için çok teşekkür ediyoruz.