Lise 4’lerin Diploma Töreni

Saint Benoît Lisesi’ne Görkemli Veda !

Parlak güneşli bir günde, Lise 4 öğrencilerimiz, 400 yıl önce inşa edilen okulumuzun büyük bahçesinde ikinci evleri olan liselerine veda ettiler.
Öğrencilerimizin velileri ve öğretmenleri, bu büyük anı öğrencilerle birlikte kutlamak için törendeydiler.

31 Ağustos 2021 tarihinde görevinden ayrılan Okul Müdürümüz, Sayın Pierre Gentric, bu görkemli törenin açılış konuşmasını yaparak şu cümleleri paylaştı:

” Bu diploma töreni, sizler için bir dönemin sonunu ifade ediyor. Bu, benim için de bir dönemin sonu. Bu tören, bir yerde adeta bir yenilenmeyi ve yeni bir hayatın başlangıcını sağlayan bir ‘’geçiş töreni’’. Bu, benim için de bir ‘’geçiş töreni’’ olacak ve bu törenin, bugün, benim için de çok özel bir anlam ifade ettiğini anlamışsınızdır.

İşte, sizlerin, kişisel ve profesyonel projelerinizi gerçekleştirmesini sağlayacak o sihirli veda anı geldi. Her ne kadar, bu anda, geçmişe özlem duygusu, hem sizleri, hem de bizleri esir alıp, anne ve babalarınızın yüreklerini yaksa da, bu mutlu bir kutlama anı. Öyleyse, Nazım Hikmet’i, siz sevgili öğrenciler için çok anlam ifade eden; Hayat, umut ve sevinç kavramlarını vurgulayan bu şiiriyle bir kez daha yâd etmeliyim. “

” Neşe dolu, aydınlık yarınlar için:
İlerleyen aydınlığın içindeyim
Ellerim iştahlı, dünya güzel.
Gözlerim doyamıyor ağaçlara
Ağaçlar öyle ümitli, öyle yeşil.
Güneşli bir yol gidiyor dutlukların arkasından
Mapushane revirinde penceredeyim.
Duymuyorum ilaçların kokusunu,
Bir yerlerde karanfiller açmış olacak.
Mesele esir düşmekte değil,
Teslim olmamakta bütün mesele! “

Hepinize güzel bir gelecek diliyorum !

Sevgili öğrenciler, yolunuz açık olsun !
Artık sizleri, Saint Benoît Lisesi mezunları ailesinde
görmekten gurur duyuyoruz.
Okulunuzun kapıları size her daim açık olacaktır !

Tüm fotoğrafları görüntülemek için BURAYA tıklayınız.