Lise 4’lerin Diploma Töreni

Saint Benoît Lisesi’ne Görkemli Veda!

19 Haziran akşamı, 2018-2019 mezunlarımızın hayatlarının önemli bir dönemi sona erdi. Öğrencilerimiz, 400 yıllık tarihi avluda evleri gibi gördükleri okullarına veda ettiler.
Aileleri ve öğretmenleri de bu önemli günde onların yanında hazır bulundu.
Saint Benoît Lisesi’ndeki 5 senelik eğitim hayatları boyunca yaşadıkları her an onları, kendilerini bekleyen geleceğe hazırladı.

Okul Müdürümüz, Sayın Pierre Gentric, bu görkemli törenin açılış konuşmasını yaparak şu cümleleri paylaştı :
Yeteneklerinizi, becerilerinizi geliştirmenizi arzu ettik ki ilerki nesillere bunları aktarabilesiniz ve İnsanlığın Gelişmesine katkıda bulunabilesiniz. Bu nedenle de Atatürk’ün ifade ettiği şu sözleri benimseyip düşüncesini takip ettik: «Büyük davamız, en uygar ve en refaha kavuşmuş ülke olarak varlığımızı yükseltmektir. Bu, yalnız kurumlarında değil, düşüncelerinde köklü bir inkılap yapmış olan büyük Türk Milletinin dinamik ülküsüdür. Bu ülküyü en kısa bir zamanda başarmak için, düşünce ve eylemi birlikte yürütmek zorundayız. Bu girişimden başarı, ancak hukuki bir planla ve en verimli bir biçimde çalışmakla gerçekleşebilir. Bu nedenle, okuyup yazma bilmeyen tek vatandaş bırakmamak, ülkenin büyük kalkınma savaşının ve yeni yapısının istediği teknik elemanları yetiştirmek, ülke davalarının ideolojosini anlayacak, anlatacak, nesilden nesile yaşatacak, kişi ve kurumları yaratmak, işte bu önemli ilkeleri en kısa sürede sağlamak, Kültür Bakanlığının üzerine aldığı büyük ve ağır görevler arasındadır. »

Okulumuzun Türk Müdür Başyardımcısı, Sayın Serhat Yalamanoğlu ise duygularını şu cümlelerle paylaştı:
Saint Benoît’lı olmak büyük gururdur, yıllar geçtikçe de çok daha iyi hissedeceksiniz bunu. Saint Benoît’lı olmak hayata daha geniş bir pencereden bakmak, herkesin göremediğini görmek, bilmediğini bilmek, hissedemediğini hissetmektir. Ahlaklı, dürüst, adaletli insan olmak, iyi insan olmak, İNSAN olmaktır Saint Benoît’lı olmak. En güzel dostlukların kurulduğu yerdir Saint Benoît. 30 yıl sonra, yüzlerce belki de binlerce insan tanıyıp, türlü ortamlara girip çıktıktan sonra en yakınımda kim var diye dönüp baktığınızda yine Saint Benoît’lı dönem arkadaşınızı göreceksiniz. Ne demişler? Sel gider kum kalır. Saint Benoît’lıya da Saint Benoît’lı kalır. Birbirinizden kopamayacaksınız, çünkü sizler burada dayanışmayı, paylaşmayı, birlik olmayı birlikte olmayı öğrendiniz. Okulumuzun mottosunun çok güzel özetlediği  gibi, beraber oldunuz, beraber yaşadınız, beraber büyüdünüz.

Gece boyunca farklı duygular yaşandı. Gençlerimiz, bir yandan Saint Benoît Lisesi’nde geçirdikleri son gün olduğu için üzgündüler, bir yandan, geleceğe hazırlandıkları için mutluydular.

Saint Benoît Lisesi’nin eğitim ekibi, yeni mezun öğrencilerini yürekten kutluyor. Mezunlarımızın bazıları, eğitimlerine önemli Türk üniversitelerinde devam edecekler, bazıları ise prestijli yabancı üniversitelerde eğitim görmek için ülkeden ayrılmaya hazırlanıyorlar. Öğrencilerimiz, hangi süreci seçerlerse seçsinler, parlak bir geleceğin onları beklediğinden eminiz.

Sevgili öğrenciler, yolunuz açık olsun!
Artık sizleri, Saint Benoît Lisesi mezunları ailesinde
görmekten gurur duyuyoruz.
Okulunuzun kapıları size her daim açık olacaktır!