Konferans: “Bugünün Doğruları Geleceğin İnsanını Yaratır mı?”

"Üniversiteye Doğru" Projesi - Kariyer Planı

Dünya değişiyor...Teknoloji baş döndürücü bir hız ve şaşırtıcı bir dönüşüm ile geleceğimizi farklı bir yöne doğru itiyor. Peki, biz bu gidişe ne kadar hazırız? Geleceğimizi kurarken yeniliklere ne kadar uyum sağlayabileceğiz? "Üniversiteye Doğru" projemizin çok önemli bir etkinliği olan bu yararlı konferans ile tüm bu konular üzerinde duruldu.

Lise 4. sınıf öğrencilerimizin kariyer planlamasına yoğunlaştıkları bu dönemde, çok önemli hatırlatmalarda bulunan bir konferans ile onları biraz daha düşündürmeyi amaçladık.

11 Ocak 2019 Cuma günü Bahçeşehir Üniversitesi Basın ve İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı Sayın Turgay POLAT okulumuza gelerek öğrencilerimize, “tadı damakta kalan” bir sunum gerçekleştirdi.

Gelecek Büyük Bir Değişimle Geliyor!

Sunumunda, hızla ilerleyen teknolojinin kariyer planlamalarını nasıl etkileyebileceği konusuna değinen Polat, öğrencilerimizi seçecekleri üniversiteler ve hedefledikleri bölümler ile ilgili bir kez daha düşünmeye davet etti. Ülkemizden ve dünyadan pek çok güncel haberi ve çarpıcı gelişmeyi paylaşan konuşmacı, bunların ışığında öğrencilerimizin vizyonlarını genişletmek üzerine konuşmalar yaptı.

Geleceğin Meslekleri mi, Mesleklerin Geleceği mi?

Öğrencilerimizin üniversite mezunu olup iş dünyasına atılacağı yıllarda, şimdi var olan bazı mesleklerin ortadan kalkacağı ve bugün var olmayan mesleklerin ortaya çıkacağı bir gerçek… Toplum gelişirken, meslekler de değişiyor… Sayın Turgay Polat bu mesleklerin neler olabileceği üzerine detaylı bilgiler vererek öğrencilerimizi aydınlattı. Günümüz dünyasında artık kişinin, gelişmeleri takip ederek kendi donanımına yatırım yapmasının en önemli faktör olduğunu hatırlattı.

Turgay Polat Kimdir?

Turgay Polat, dünyanın farklı ülkelerinde eğitim araştırmaları yapmıştır. Yayımlanmış 2 kitabı ve birçok makalesi bulunmaktadır. Eğitim yazılarının yanı sıra, öğrenci ve öğretmenlere bu güne kadar 2000’e yakın konferans ve eğitim vermiştir.

Sayın Polat’a katkıları ve etkileşimli konferansı için teşekkür ediyoruz.