Ferrante Ferranti Eşliğinde Fotoğraf Çalışması

Görüntü analizi - "Güneşin İzleri"

Fransızca görüntü analizine ayrılan pedagojik bir seans kapsamında, profesyonel fotoğrafçı, Siyasal Bilimler öğretmeni Ferrante Ferranti Lise 2 öğrencilerimizle buluştu.
15 Aralık tarihinde düzenlenecek olan Ferrante Ferranti’nin "Güneşin İzleri" adlı sergisinin açılışı kapsamında, öğrencilerimiz kendi yazdıkları metinleri "La Galerie" de sunacaklar.

Bu buluşmada sanatçı ve öğrenciler karşılıklı sohbet ettiler ve öğrenciler fotoğrafçının çektiği Saint Benoît fotoğrafları üzerine yazdıkları yazıları okudular.
Ferrante Ferranti aynı zamanda, Nicéphore Niepce, Louis Daguerre ve daha yakın zamanlardan Henri Cartier-Bresson gibi büyük fotoğraf ustalarının fotoğraflarını öğrencilerin analizine sunarak, fotoğrafçılık tarihinden de bahsetti.
12 – 26 Aralık 2016 tarihleri arasında lise La Galerie’de, Ferrante Ferranti’nin İstanbul’daki 5 özel frankofon lise üzerine hazırladığı “Güneşin İzleri” adlı fotoğraf çalışması sergilenecek.
Saint Benoît Lisesi’nin fotoğrafları, Lise 2 öğrencilerimiz tarafından yazılan en iyi yazılar eşliğinde sunulacak.

“Güneşin İzleri” sergisinin açılışı 15 Aralık Perşembe günü, saat 18.30’da Saint Benoît Lisesi “La Galerie” de düzenlenecektir.
(Kemeraltı Caddesi tarafından giriş yapılacaktır)

Hepinizi bekliyoruz !