Eski Mezunumuz Berkem Ceylan ile Buluşma: Spor ve Sosyal Farkındalık

Eurosport - Yorumcu ve Gazeteci

2011 yılında, okulumuzdan mezun olan Berkem Ceylan, Eurosport'da yorumculuk yapıyor. Kendisi, aynı zamanda Velotürk Ekibinin de kurucusu.
Velotürk, Türkiye’nin dört bir yanında şartları müsait olmayan çocuklara 3500 adet bisiklet hediye etmiştir.
Ceylan, Velotürk Dergisi'nin de kurucu ve ortaklarından.
Berkem Ceylan, kendisi gibi azimli arkadaşlarıyla birlikte, sponsor markaların da desteğiyle, ihtiyaç sahibi çocuklara 1000 adet bisiklet armağan etmek için pedal çevirmiştir!

Buluşmayı Neden 11. Sınıflarla Yaptık ?

11.sınıf öğrencilerimizle, 2 yıldır “sosyal farkındalık için spor” üzerinde çalışıyoruz. Mayıs ayında, öğrencilerimizi, 10 ve 15 km’lik parkurladan oluşan 2020 İstanbul Vodafone Maratonu için hazırladık. Sporun sosyal boyutu üzerine olan düşünceyi geliştirmek için Berkem Ceylan ile işbirliği yaptık. Berkem Ceylan, sosyal ve insanî bir proje çerçevesinde, öğrencilerimize, bir çocuğun hayalini gerçekleştirmekten daha büyük bir mutluluk olmadığı düşüncesini aşılayacak.

”Bütünsel Eğitim” adını verdiğimiz eğitim projemizin sosyal ve ahlakî boyutuna ilişkin tanıtıma BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

“Her çocuğun ilk hayali bir bisiklet sahibi olmaktır. Sizin de desteğinizle o hayali hayata geçirmek için yollardayız”

Velotürk’ün bu sloganı üzerine  sorduk ; “O hayali hayata geçirmek için siz yollara çıkarken Saint Benoît Fransız Lisesi gençleri olarak kardeşlerimizin hayallerini gerçekleştirebilmek için  neler yapabiliriz?”

Berkem Ceylan, bu söyleşinin kayıt yapılıp diğer sınıfların Beden Eğitimi derslerinde izletilmesini kabul etti.

Videoları izleyin…

• Birinci video için BURAYA tıklayınız.
  • İkinci video için BURAYA tıklayınız.
  • Üçüncü Video için BURAYA tıklayınız.
  • Dördüncü video için BURAYA tıklayınız.