Eğitim Yılı Başlangıcı !

Tüm öğrencilerimize hoş geldiniz diyoruz

5 Eylül 2017 sabahı, öğrenciler, veliler ve öğretmenler lisenin güneşli büyük bahçesinde buluştular.  Sevinçli gençler, mutlu ve gururlu aileler ve öğretmenler  heyecanla bu günü bekliyorlardı.
Hazırlık sınıfı öğrencileri ayrı bir heyecan yaşadılar. Ana avluda yerlerini alırken büyük kardeşleri tarafından çoşkuyla alkışlandılar.

Bu sabah, öğrenciler, yeni ders yılı başlangıcı törenine katılmak için, büyük bir coşku ve istekle lisenin büyük avlusunda buluştular.

Hazırlık sınıfı öğrencileri aileleriyle birlikte sabah saat 7.15’ten itibaren karşılanıp, kendilerini bekleyen eğitim kadrosu tarafından yönlendirildiler. Bu liseye ilk adımlarını önümüzdeki 5 yıl boyunca hep anımsayacaklar.

Çekingenlik yerini yavaş yavaş meraka bırakıyor, hazırlık sınıfı öğrencileri çoşkuyla lisede yeni yerleri, öğretmenlerini ve yeni arkadaşlarını keşfediyorlar.

Bu 5 Eylül Salı sabahı kesin olarak hafızalarına kazınacak, büyük kardeşlerinin onları karşılayan alkışlarını unutmayacaklar. Artık bu köklü eğitim kurumunun, Saint Benoît Lisesi’nin öğrencisi oldular .

Lise 4.sınıf öğrencilerine gelince, onlar üzerlerinde şaşırtıcı « 235 » sayısının yazılı olduğu ışıl ışıl kırmızı sweat shirtlerini giymekten gururlular…

235 yıl ! Saint Benoît Lisesi tarihinin mührü.

Sorumluluk sahibi, gelişmiş ve dünyaya açık Türk gençliğinin eğitimine adanmış 235 yıl.

Tören sırasında, Lise Müdürü Sn. Pierre Gentric öğrenci velilerine de hitap ederek düşüncelerini ifade etti :

« Bu 5 Eylül salı günü, çocuğunuzu bizlere emanet eden siz velilerimiz için de önemli. Bilin ki eğitim kadromuz bize emanet edilen her bireyle yakından ilgilenmek için hazırdır.
İlk görevimiz, her öğrenciyi kendine ait özellikleri, yetenekleri ve istekleri ile ele alıp onunla yakından ilgilenmektir. Her hazırlık sınıfında öğrencilerle öğretmenler arasında güven ve karşılıklı saygıya dayanan bir ilişki oluşur.

Değerli veliler, emin olun ki, bu beş yıl boyunca kızınız veya oğlunuzun geleceğini, dialog ve verimli fikir alışverişleri sayesinde hep beraber, sizinle birlikte oluşturacağız. Sözkonusu olan beraber büyümek, mantıklı bir gelişme süreci sunmak ki, çocuklarınız bu süreçte kendi kimliklerini keşfetsinler, XXI. yüzyılda bilinçli, aydınlık vatandaşlar olarak yer almayı ve geleceği hazırlamayı başarsınlar.

Değerli veliler, Saint-Benoît Lisesi ve onun eğitim kadrosu sizlerle birlikte çocuklarınızın yeteneklerini ortaya çıkarmak istiyorlar. Burada size Atatürk’ün şu sözünü hatırlatıyorum : « Halkı gerçek bir ulus düzeyine çıkaranlar öğretmenlerdir ! Öğretmenler, yeni nesli, geleceğin Türkiyesini siz oluşturacaksınız. »»

Kendisinden sonra Sn. Gülay Doğusoy, Türk Müdür Başyardımcısı, söz aldı : « Güzel bir eylül sabahında, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve siz velilerimizle el ele vererek ilerleyeceğimiz bir yıla başlıyoruz. Hepimiz için yeni umutlar, yeni hedefler ve yeni deneyimler…Bugün gençlerimizin yüzlerinden okunan gurur ve heyecanın, onları nice başarılara ulaştıracağından eminiz.

Atatürk’ün gösterdiği çağdaşlık yolunda, O’nun ilkelerine bağlı olarak, ilerici, laik, özgür bireyler yetiştiren Saint Benoît Lisesi, ulusal ve evrensel değerleri sahiplenen, insana saygılı, duyarlı eğitim anlayışıyla yoluna devam edecektir. Hep birlikte daha ileriye diyor ve hepimize sağlıklı, mutlu ve barış dolu bir eğitim yılı diliyoruz. »

Çok yakında, yeni Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin okul yapısını kısa sürede öğrenmelerine yardımcı olmak ve okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla 3 yarım gün şeklinde kaynaştırma günleri düzenlenecektir.

Saint Benoît Lisesi eğitim kadrosu olarak herkese hoş geldiniz diyoruz ! Bu yeni eğitim yılında size başarılar diliyoruz !