Bahçeşehir Üniversitesi’yle Büyük Bir İş Ortaklığına İmza Atıldı

Fen bilimleri eğitimine teşvik ve destek çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Saint Benoît Lisesi, öğrencilerini fen bilimleri eğitimine teşvik etmek, onların bu alanlarda yaratıcılığını artırmak ve yenilikçi projeler ortaya koyabilmelerini sağlamak adına Bahçeşehir Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi ile uzun yıllar sürecek akademik bir iş birliği için masaya oturdu.

Umut vadeden yepyeni bir gelecek için imzalanan iş ortaklığı sözleşmesi !

Türkiye’nin önde gelen iki köklü kurumu arasında imzalanan sözleşmede, 4 Nisan – 10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Fen Bilimleri Festivali’nin ve Robotik Ödülleri’nin detayları ele alındı. Toplantıda, Saint Benoît Lisesi Okul Müdürü Pierre Gentric, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taşkın Koçak, Dekan Yardımcısı Saadettin Özyazıcı başta olmak üzere birçok akademisyen hazır bulundu.

Şimdiden, bir çok ortak proje planlandı

« Robotik Ödülleri » adlı Robotik yarışması ile taçlandırılacak olan Saint Benoît Lisesi Fen Bilimleri Festivali, Türkiye’nin önde gelen iki köklü kurumu olan Bahçeşehir Üniversitesi ve Saint Benoît Lisesi arasındaki iş ortaklığının resmi olarak başlangıcı olacak.
Öğrencilerimiz gelişmiş bir ekipman eşliğinde mekatronik, fizik, genetik, robotik, bilişim bilimi gibi alanlarda düzenlenen kapsamlı çalışma atölyeleri ile uygulama yapma imkanı bulacaklar.
4-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Fen Bilim Festivali için Bahçeşehir Üniversitesi ile Saint Benoit Lisesi arasındaki, lise ve üniversite öğrencileri ve de öğretmenleri arasındaki iş birliğini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Başarılı bir iletişim sağlandı

Anlaşma sonrasında Okul Müdürü Pierre Gentric, Bahçeşehir Üniversitesi’yle iş birliği içerisinde olmaktan büyük heyecan duyduklarını dile getirdi.
8 fakültede toplam 22 bin öğrencisi olan,
insanlık adına büyük çalışmalar, projeler gerçekleştiren,
Stanford Üniversitesi ile iş birliği içerisinde olan Bahçeşehir Üniversitesi, Robotik çalışmaları kapsamında laboratuvarlarını öğrencilerimizin kullanımına sunacak.

İş ortağımız olan Bahçeşehir Üniversitesi’nin bize sağlamış olduğu akademik, pedagojik ve teknik desteğinden ötürü büyük mutluluk duyuyoruz.