Saint Benoît Lisesi hazırlık sınıfları için tablet projesini hayata geçirdi : Daha interaktif, daha etkin ve geleceğe dönük bir eğitim için !
▪ Öğrenciler kendi öğrenme süreçlerinde etkin
Amacımız : Öğrencileri, öğrenme süreçlerinin merkezine koyarak yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak.
Araç : Akıllı bir teknoloji, yeteneklerinin ortaya çıkmasında onlara yardım ediyor.
▪ Zaman ve motivasyon kazanımı, hareket kolaylığı
Öğrencilerin alışık oldukları, kolayca adapte olabilecekleri bir araç.
Tablet, Vodafone 3G sayesinde, onlara güvenli bir şekilde hareket edebilme kolaylığı, limitsiz ve güvenli internet erişimi sağlıyor.
Aynı zamanda her alanda hareket kolaylığı : Kitap ve defter taşıma zorunlulukları ortadan kalkıyor, tablet onlara yetiyor.
“Smart Edu” programına erişimleri zaman kazanmalarını sağlıyor. Çünkü bu program her seviyeye özel eğitim araçlarına kolayca ulaşmalarını sağlıyor. Bu zaman kazanımı, çalışmaların başlatılması ve görevlerin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesi için de geçerli oluyor.
Hareket kolaylığı ve zaman kazanımı aynı zamanda lise yönetimi için de geçerli. “Vodafone İş Ortağım” sayesinde öğrencilerin internete erişimlerini ve güvenliklerini uzaktan kontrol edebiliyorlar.
Tablet, öğrencilerin öğrenim süreçlerinde bir motivasyon kaynağı. Onların bilgiyle ilişkilerini yeni bir boyuta taşıyan tablet, yaptıkları uygulamalar üzerinde hiçbir şey değiştirmeden çalışmalarına yoğunlaşmalarını kolaylaştırıyor.
▪ Çok işlevi olan bir araç
Web’de gezinebilme özelliğiyle dünyaya açılmayı sağlıyor. Öğrencilerin kişisel olarak takip edilmesine izin veriyor. Öğrencilerini uzaktan takip edebilen veliler aynı zamanda bu araç sayesinde öğretmenlerle de iletişime geçebiliyor.
İşte Saint Benoît’yı mevcut başarılarının yanısıra, bu ayrıcalığıyla da farklı kılan bu büyük projeyi gerçekleştiriyoruz. Bunu da, herkesin, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin, idarenin elbirliği ile yapıyoruz.