“Dijital Okul Çantasının Kullanımı” Hakkında Formasyon…

... Tüm Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine Yönelik

Yeni öğretim yılına, pedagojik bir proje olan "dijital tabletler" damgasını vurdu.
Bu yeni öğretim aracı, Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin daha interaktif, daha faydalı ve daha geleceğe dönük bir eğitim görmelerini sağlayacaktır.
Bir klavye, bir ekran, bir Hybrid Tablet PC ! Herşey tamam, başlıyoruz !

3 gün boyunca 2 ders saatinde süresince, hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, Matematik, Fen, Fransızca öğretmenleri ve Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri danışmanı eşliğinde, “Dijital Okul Çantasının Kullanımı” üzerine eğitim gördüler.Bir grup öğretmen tarafından, özel ders şeklinde gerçekleştirilen bu pedagojik seanslarda aşağıda belirtilen maddeler ele alındı :▪ Veri işleme ve materyal bilgisi
▪ Windows 8.1 işletim sistemi
▪ Tablet kalemiyle ve kalemsiz not alma
▪ Lise’nin pedagojik bir platformu olan Moodle platformu hakkında bilgi verilmesiBu son madde sayesinde, Moodle platformunda yer alan ders kaynaklarından yola çıkılarak, Fransızca bir kavram bir veya birçok etkinlikten verilen örneklerle açıklandı.
Bu pedagojik seanslar sayesinde, bundan böyle tüm hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Saint Benoît Lisesi’ndeki eğitimleri süresince, Dijital Okul Çantasının sunduğu imkanlardan faydalanabilecekler.
Daha detaylı bilgi için, “Dijital Okul Çantası” başlığı altındaki makalemizi ziyaret edin !