Sattas Grubu ile Keyifli Bir Konser

Sömestr tatili dönüşü L4 ve Hazırlık Sınıfı öğrencilerimiz güzel bir sürprizle karşılaştı. Son ders saatlerinde Silüet Salonunda buluştular. Onları sahnede; vokalde Orçun Sünear, davulda Cenk Güngör, gitarda Batu Kurnaz, klavyede Gonca F. Varol, bas gitarda Öykü Gülata’den oluşan Sattas Reggaeband grubu bekliyordu.

Bu konser geçen sene İsviçreli grup B-Connected ile başlayan serinin ikinci konseriydi. Bu projede amacımız,  öğrencilerimize  dünya müziğini tanıtmak ve müziğin birleştirici gücüyle değişik yaş grubundaki  öğrencileri buluşturmak.

Öğrenciler konser sayesinde ikinci döneme eğlenceli bir giriş yaparken grubun müzikal yolculuğu ve reggae müziği hakkında da bilgi sahibi oldu. Orkestra öğrencilerimiz grubun en sevilen şarkılarından “Eskitilmiş” i grupla beraber sahnede seslendirerek unutmayacakları bir deneyim yaşadılar.  Konserin sonunda öğrencilerin coşkulu alkışları üzerine Sattas ikinci kez öğrencilerle beraber “Irie” şarkısını seslendirdi.

Okulumuzda tüm hafta , Reggae müziğini dünyaya tanıtan ve Şubat ayında doğum günü olan Bob Marley haftası.

Öğrenciler  büyük tennefüslerinde  Bob Marley’in parçalarını dinliyorlar ve müzik derslerinde bu sanatçıyla ilgili bilgiler alıyorlar.