Öğrencilerimiz Kavramları Ürünlerine Yansıttılar; Beğeniyle İzlenen Bir Sergi !

Montaigne'in ''Denemeler''i üzerine eğitici etkinlik

Montaigne, bir denemesinde öğretmenlere; “Öğrencinize başkalarının düşüncelerini ezberletmek yerine onların bu konuda ne düşündüğünü sorun.” diye sesleniyordu.
Türkçe ve Fransızca öğretmenleri bu yıl öğrencilerimize lise eğitimlerinin ilk yılında Fransız kültürünün bu önemli ismini tanıtıp, onları iki dilde düşündürmeyi ve düşüncelerini iki dilde ifade ettirmeyi başardılar.

Sonuç hayranlık uyandıran ”Deniyorum” sergisi ! Öğrencilerimiz kavramları derinlemesine anlamakla
kalmayıp, yaratıcılıklarını kullanarak, kavramların onlara düşündürdüklerini kendi ifade şekilleriyle
ürünlerine yansıtmışlardı. Hazırlık öğrencileri için çok önemli bir adım.

Lisemizin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri bu yıl Sabahattin Eyüboğlu’nun eşsiz çevirisiyle özgür düşüncenin simgeleşmiş ismi Montaigne’yi Hazırlık sınıfı öğrencileri ile tanıştırdı. Fransızca zümresi de Fransız kültürünün köşe taşlarından biri olan Montaigne ile Fransızca bir çalışma yaptırınca disiplinler arası ortak etkinlik olarak hayata geçen ”Deniyorum” projesi çerçevesinde öğrencilerimize “400 Yıl önce Montaigne’nin üzerinde özgürce düşündüğü bu kavram hakkında sen ne düşünüyorsun ?” diye soruldu. Öğretim yılı başından itibaren sürdürülen Montaigne okumalarında öğrenciler, Montaigne’nin düşündükleri üzerine düşündüler. Her öğrencinin etkilendiği deneme ve buna bağlı olarak üzerinde düşündüğü kavramla, bu kavramın her birinin zihnindeki çağrışımı farklı oldu. Ortaya onların çabalarından çıkan ürünlerden oluşan ve beğeni toplayan sergi çıktı.

Sergiye katılım ve sergideki izlenimler memnuniyet vericiydi.
Kısacası ”Deniyorum” projesi emeği geçen herkesi çok memnun etti.
Öğrencilerimizi yürekten kutlarız !

Hazırlık öğrencilerimiz için düşünsel ve sanatsal anlamda çok önemli bir adım !

Sanatçı öğrencilerimizi tebrik ederiz !

Yağmur’un yazısı

Melek’in yazısı