Geleceği Doğru Planlamak İçin Doğru Alan Seçimi!

Öğrencilerimizin geleceği için kaçınılmaz bir toplantı - Lise 2

Gelecek onu iyi kurgulamayanlar için büyük bir kaygı kaynağıdır.
Geleceği iyi planlar, kişisel potansiyelimizi ve yeteneklerimizin sınırlarını iyi tanırsak hayatta mutluluğa uzanan yola doğru bir başlangıç yapmış oluruz.

Saint Benoît Lisesi, kurulduğu günden bu yana, önceliğini daima eğitimini üstlendiği öğrencilerin hayata hazır donanımlı bireyler olarak yetişmesine vermiştir. Öğrencilerimizin gelecekte başarılı bireyler olarak topluma ve ülkeye katkı sunmaları onların ancak doğru seçimler yapmaları, öğrenim hayatlarını bilinçli sürdürmeleri ve mesleki tercihlerini yaparken potansiyellerine uygun alanlara yönelmeleri ile mümkün olabilir.

Mesleki Tatmin

Verimli geçen lise öğrenciliği bireyin gelecekteki mesleki tatmini ve mutluluğunun anahtarıdır. Ancak bu yıllar gençlerin duygu dünyalarındaki değişkenlikler nedeniyle de karar alma, alınan kararları uygulama ve doğru seçimler yapma konusunda sık sık zorluklar yaşadıkları bir dönemdir.

Bu dönemde ebevynler de öğrencilerimizin kararları konusunda kaygı duymakta, doğru adımların atılıp atılmadığı konusunda zaman zaman endişeye katılmaktadırlar. Öğrenciler de, anne-babalar da bu dönem tüm seçeneklerden haberdar olmayı, atmaları gereken doğru adımlar konusunda zamanında bilgi sahibi olmayı, geleceğe dönük tercihler yapılırken hata yapmamayı istiyorlar.

Faydalı Olduğu Kadar Gerekli Bir Bilgilendirme Toplantısı

Saint Benoît Lisesi geleneği, eğitim anlayışı ve değerleriyle öğrenci ve velilerimizin gelecek ile ilgili kaygılarını ortadan kaldırmak üzere çok yönlü bir çalışmayı hayata geçirdi. Öğrencilerimizin daha Hazırlık sınıfındayken tanıştıkları “Üniversiteye Doğru” adını verdiğimiz bu çalışmada amaç çocuklarımızın geleceğini iyi planlamaları için her adımda onlara ve velilerimize yol arkadaşlığı yapmaktır.

Bu amaca uygun olarak Lise 2 öğrencilerimiz açısından önemli bir konu olan ders seçimi ile ilgili öğrenci ve velilerimizin sağlıklı bir tercih yapabilmeleri için gereken tüm bilgileri paylaşacağımız bir toplantı düzenledik.

Ders Seçiminin önemi

Ders seçiminin üniversite sınavı ile doğrudan ilişkili olması nedeniyle bu konuda yapılacak bilgilendirme çok büyük önem taşıyor. Dolayısıyla bu süreçte öğrencinin öncelikle kendi yeteneklerine ve ilgi duyduğu konulara uygun bir meslek konusuna karar vermesi gerekiyor.

Ders seçimi bu noktada devreye giriyor: Burada önemli olan öğrencinin okuyacağı bölüm için ihtiyaç duyduğu puan türünü alabilmesi için gereken dersleri seçmesidir.

Toplantı Akışı

15 Ocak Salı günü yapacağımız toplantıda Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge ALYU öncelikle sınav ve ders seçimi arasındaki ilişki hakkında velilerimize bilgi aktaracak. Toplantının ikinci bölümünde ise Lise 2’de okuyan öğrencilerimize mezuniyetlerine kadar üniversite ve meslek tercihi konusunda verilecek Rehberlik hizmetleri özetlenecek. Daha sonra ise zümre temsilcilerimiz Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinin kaynaklık ettiği alanlarda öğrencilerimizin mevcut kazanımları ve elde etmeleri beklenen kazanımlar hakkında bilgi verecekler. Toplantı akışı şöyle gerçekleşecek:

17.00-17.40 : “Ders seçiminin üniversite sınavına etkisi”
Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge ALYU

17.40-18.00 : ARA

18.00-18.20 : “Üniversiteye Doğru” projesinin tanıtımı.
Ders Seçimi süreci
Seviyeler bazında yapılan çalışmalar
Rehberlik Servisi :
– 10. sınıflar
– 11. sınıflar
– 12. sınıflar

18.20-18.40 : “Alanlara Göre Öğrenci Özellikleri”
Zümre Temsilcileri :
– Fen Bilimleri
– Matematik
– Sosyal Bilimler
– Türk Dili ve Edebiyatı

Üniversiteye Doğru projemiz öğrencilerimizin istedikleri mesleği icra edebilmek ve istedikleri geleceği kurmak için ihtiyaç duyacakları tüm konularda onlara kişiselleştirilmiş bir rehberlik hizmeti sunmak için Lise 4’ün sonuna dek farklı etkinlikler düzenleyecek.

Bu etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi almak için BURAYA tıklayınız.