Saint Benoît Lisesi Frankofoni Festivali’ni Kutluyor !

Program : 14 - 24 Mart 2016

14-23/03/2016 – 18.30

GRAND THÉÂTRE GRUBU İLE ÖYKÜ VE TİYATRO ATÖLYESİ

Fantastik öykünün karakteristik özelliklerini sorgulayan bir yazma atölyesiyle başlayan bu çalışma, teatral ifadelerle devam ediyor. Sözcükler, ses, telaffuz, tonlama, vücut ve boşluktaki oyun, bu pedagojik ve sanatsal çalışmanın tam merkezine yerleşiyorlar.
23 Mart günü saat 18.30’da öğrencilerimiz, velilerine, tiyatro atölyelerindeki çalışmalarının “Güzel ve Çirkin” oyununun etrafında nasıl şekillendiğinin hikayesini anlatacaklar.

(Buraya tıklayınız)

 

15/03/2016 – 18.30

SERGİ “BENİM İSTANBUL’UM ! GEZİ GÜNLÜĞÜ”

Öğrenciler yazılarıyla, kolajlarıyla, şiirleriyle ve fotoğraflarıyla İstanbul’daki yaşamı ve yaşanan anları ölümsüzleştiriyorlar. Öğrencilerimiz, gözlemlerini, algılarını, yazı ve görsellerini bir araya toplayarak kendilerine ait Gezi Günlüğünü oluşturdular.
Bu Seyahat Günlüğü yayınlandı… Açılış gecemizde temin edebilirsiniz !
İstanbul Üniversitesi ortaklığıyla hayata geçirilen bu proje ile 2016 Frankofoni Festivali’nin de resmi açılışı yapılacaktır.
Projenin merkezinde yer alan öğrencilerimizin çalışmalarını keşfetmek üzere hepinizi bekliyoruz !

(Buraya tıklayınız)

 

16/03/2016 – 18.30

SABİT GÖRÜNTÜDEN HAREKETLİ GÖRÜNTÜYE, FOTOĞRAFTAN SİNEMAYA, KELİMEDEN CÜMLEYE

Kısa metraj yarışması… 7. sanatın ışığında gerçekleşecek bu gecede, öğrencilerin kısa metraj film çalışmaları ekrana yansıyacak. Hale Soygazi ve Atilla Dorsay gibi seçkin isimlerden oluşan jüri, geleceğin parlak film yönetmenlerini ödüllendirecek. Yarışma sonucunda birçok ödül var !

(Buraya tıklayınız)

 

17/03/2016 – 20h00

CANAN ANDERSON – KONSER : “DOĞU-BATI SENTEZİ”

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Charles Fries’in Yüksek Himayelerinde 
Lisemizin sahnesinde Canan Anderson’ın kemanının sesi yankılanacak. İtalya’da dünyaya gelen Canan Anderson, yerli ve yabancı otoritelere göre müzik dünyasının en önemli temsilcilerinden biri. Yeteneği herkes tarafından takdir edilen Canan Anderson, dinleyicilere dünya müzikleri, caz ve Türk melodilerinden oluşan geniş bir repertuvar sunacak.
Müzikseverler, bu unutulmaz gece için yerinizi bir an önce ayırtın !

(Buraya tıklayınız)

 

21-24/03/2016 – 18.00

“SAINT BENOIT’DA KÜÇÜK PARİS” – FRANSIZCA PRATİĞİ : EĞİTİCİ SİMÜLASYON

Kendilerini bir Parisli ya da Paris’te bir turistin yerine koymak… İşte hazırlık öğrencilerinin 1 hafta boyunca yaptığı bu. Lise’nin avlusunda 9 butikten oluşan bir Paris semti kuruluyor ! Özgün metinler okuyor, kendilerine sanal bir kimlik oluşturarak Paris’te günlük hayat üzerine hayal kuruyor ve bununla ilgili günlük hayattan sahneler yazıyorlar. Tüm bu pedagojik süreç onları Paris butiklerinden oluşan bir dekorun içinde yazdıkları skeçleri sergilemeye kadar götürüyor.
24 Mart günü saat 18.00’de ailelerini, kendileri tarafından hazırlanmış bir Paris dekoru içinde, yine kendilerinin yazdığı ve oynadığı skeçleri sunmak üzere okula davet ediyorlar !

(Buraya tıklayınız)

 

22/03/2016 – 11.40

ENİS BATUR EŞLİĞİNDE “KENTTEN KENTE DÜNYA TURU”

Ünlü frankofon yazar Enis Batur Lise 2 öğrencilerimizle buluşuyor ve öğrencilere kendi edebi bakış açısıyla birçok farklı şehri tanıtıyor.
Fotoğraflar, belgeler ve sanat eserleriyle zenginleştirilecek olan bu buluşmada tarih, dram ve tutku dolu şehirler yer alıyor.
Tüm bunları değerli yazarımız eşliğinde keşfe çıkalım.

(Buraya tıklayınız)

Size şimdiden harika bir Frankofoni Festivali diliyoruz !

X