Saint Benoît’da Kemanın Büyüsü ile Doğu-Batı Sentezi !

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Charles Fries’in Yüksek Himayelerinde

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları’nın Yüksek Himayelerinde gerçekleşen Frankofoni Festivali’nin Açılışı’nda, Canan Anderson büyülü kemanının enerjisi ile Saint Benoît izleyicisini büyüledi.
Çok sayıda katılımın olduğu gecede davetliler olağanüstü bir konsere katıldılar.

2013’te İdil Biret, 2014’te Kerem Görsev, 2015’te Aşkın Arsunan’ın ardından, iki farklı kültürün sentezi ile enerjik ve sürükleyici melodiler eşliğinde salonu doldurma sırası Canan Anderson’daydı.Birlikte yaşadığımız bu keyifli serüvende müzisyenler, kültürlerin bir araya geldiği dünya müziği ile bizleri, bir kıtadan başka bir kıtaya uzanan uçsuz bucaksız bir seyahate çıkarttılar.

Lise Müdürü Sn. Pierre Gentric, kendisini sahnede büyük bir gururla takdim etti :
Canan Anderson’un müziğinde bir arada ender rastlanan teknik hakimiyet ve duygusallığı, özellikle de müziğin en önemli karakteristiğini, duyguları beklenmedik biçimde altüst eden evrensel boyutu takdir etmemek elde değil. Melodileri doğunun ve batının gelenekleri arasında dalgalanıyorlar, bu iki kıtanın karmaşık geçmişlerini temel alan, farklı kültürleri yansıtan ögeler modern ve dinamik bir yorumla dinleyiciyle paylaşılıyor.
Canan Anderson, ’’Doğudan Batıya’’ kendi stilini yaratmış, bunu da ’’Müziğim sayesinde, iki kültür arasında köprü kurdum’’ sözleriyle dile getiriyor. Bu gece Frankofoni Festivali etkinliklerimiz kapsamında kendisini lisemizin sahnesinde ağırlamaktan son derece mutluyuz !
“Ünlü keman virtüözü, sahnede izleyicileri büyüleyerek doğu-batı ritimlerinden oluşan muhteşem bir sentez sundu. Canan Anderson birçok farklı kültüre yer vererek dünyayı enstrümantal müzikle yeniden yorumladı ve farklı kültürlerin sesi olarak izleyicilere, Doğu ve Batı’ya özgü bir sentez sundu.
Festival kapsamındaki bu etkinliğimizi “Himayeleri Altında” gerçekleştirmemizi kabul ettiği için Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Sayın Charles Fries’ye teşekkür ederiz ».

Konserden sonra davetliler Saint Benoît Lisesi sahnesini dakikalarca ayakta alkışladılar ve sonrasında okulun bahçesine çıkmak üzere salondan ayrıldılar.