“Benim İstanbul’um” – Gezi Günlüğünüz Sizleri Bekliyor !

İstanbul Üniversitesi, Fransız Kültür Merkezi ve Lisemiz işbirliğiyle

Sanatsal ve edebi türlerin anlamları üzerine düşünme, şehre bakış açısı, izlenimlerin ve deneyimlerin paylaşımı... İşte Lise 3 öğrencilerimizin Gezi günlüğü !
Saint Benoît Lisesi, İstanbul Üniversitesi ve Fransız Kültür Merkezi arasında imzalanan bir sözleşme kapsamında gerçekleştirilen disiplinler arası bir proje.

İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sn. Nedret Öztokat’ın ekim ayındaki konferansıyla başlayan « Gezi Günlükleri, Benim İstanbul’um » adlı, birincisi düzenlenen bu geniş çaplı projede, Türk Dili ve Edebiyatı ve Fransızca öğretmenleri bir araya geliyor.
İstanbul Fransız Kültür Merkezi iş birliği ile, 2014 Clermont-Ferrand Festivalinde (“Gezi Günlüğü buluşmaları”) adlı eseriyle öğrenci ödülü kazanan gezi günlüğü yazarı Sn. Sophie Abraham, Şubat ayında öğrencilerimizle atölye çalışmaları yapmak ve onlara gezi günlüğünün özelliklerini anlatmak için bir hafta boyunca okulumuzdaydı.
Pedagojik bir dinamizmi olan bu projenin başlıca amaçları arasında, öğrencinin sanatsal duyarlılığını arttırmak, estetik yönünü geliştirmek yer alıyor. Öğrencilerde büyük heyecan uyandıran bu projenin merkezinde ise, fikir alışverişi, disiplinler arası çalışma ve iki dillilik bulunuyor.
Frankofoni Festivali sırasında lisemiz “La Galerie” de, öğrencilerimizin Türkçe ve Fransızca olarak hazırladıkları görsel ve yazılı çalışmalar sergilenecek.
Aynı zamanda yapılan tüm çalışmalar iki dilde hazırlanan gerçek bir gezi günlüğünde yayınlanacak ve sergi açılışında konuklara verilecek.

Öğrenci çalışmaları “La Galerie” de sergilenecek.
Sergi açılışı : 15 Mart 2016, saat 18.30’da.

Hepinizi bekliyoruz !