Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda Mükemmel Sonuçlar

1311 katılımcı : öğrencilerimizden 3'ü ilk 50’de !

Her sene olduğu gibi bu sene de Saint Benoît Lisesi Uluslararası Kanguru Matematik yarışması’nda yer aldı. Bu yarışmaya toplam 1311 yarışmacı katıldı.
Okulumuzdan 88 Lise 2’inci sınıf öğrencisi şanslarını denediler ve...

… aralarından 3’ü ilk 50 öğrenci arasına girmeyi başardı !

« Kanguru Matematik yarışması », ilki 1991 yılında Avusturalya ulusal yarışması model olarak alınarak ortaya çıkan bir yarışmadır. Yarışma bütün okulllarda aynı gün gerçekleştiriliyor ve zorluk derecesi giderek artan çoktan seçmeli 24 sorudan meydana geliyor. Lise öğrencilerinin en çok tercih ettiği yarışma olan Kanguru yarışması bugün Avrupa’nın tamamında ve diğer kıtalarda 6 milyondan fazla katılımcıyı bir araya getiriyor.

Okulumuzun Matematik zümresi bu sene elde edilen mükemmel sonuçları sizlere sunmaktan gurur duyuyor : yarışmaya katılan 1311 öğrenciden ilk 50 öğrenci arasında 3 öğrencimiz yer aldı.

Bu sonuç Saint Benoît Lisesi’ndeki matematik eğitiminin kalitesini ön plana çıkarıyor ve öğrencilerimizin elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyuyoruz.

Tebrikler !