Saint Benoît MilanMUN 2021’e Katıldı

Milano’da 150 yıllık bir lise olan Civico Polo Scolastico Alessandro Manzoni Lisesi, kısa bir süre önce ‘’Milan MUN 2021’’ konferansını düzenleyerek, 2003 yılından beri devam eden MUN konferanslarına bir yenisini daha ekledi. Saint Benoît Lisesi’nden 7 öğrenci, Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen bu konferansa katıldılar. 25 ile 27 mart tarihleri arasında gerçekleştirilen bu konferans, beş komiteden oluşmaktaydı: Güvenlik Konseyi, Genel Meclis, DISEC, SOCHUM VE FAO. Öğrencilerimiz, dünya sorunları üzerinde tartıştılar ve farklı kültürlerden öğrencilerle yeni konular üzerinde çalışarak daha net bir uluslararası bakış açısı kazanma fırsatına eriştiler.

Konferansın En İyi Delegesi Seçilen Fas Delegemizin İzlenimleri:

MilanMUN kısa ancak çok üretken bir konferanstı. Bence, organizasyon ekibi, saatleri düzenleme konusunda çok başarılıydı. Verilen süre içinde bize konulan hedeflere ulaşabildik. Fas delegasyonu olarak Silahsızlanma Komitesindeydim ve üzerinde çalıştığımız konular sıkıcı değildi. Benim en keyif aldığım konular Mağrip bölgesindeki demokrasi ve güvenlik sorunlarıydı. Son olarak konferans çok keyifli geçti ve Fas hakkında çok şey öğrenmeme vesile oldu.

Arda – Daha fazla bilgi için BURAYA tıklayınız.

Farklı Komitelerde Rusya Delegesi Olarak Çalışan Öğrencilerimizin İzlenimlerinden Bazıları:

MilanMUN çevrimiçi olarak düzenlenmesine ve şimdiye dek katıldığımız konferanslardan farklı olmasına  rağmen müthiş bir tecrübeydi. Organizasyon çok iyi hazırlanmıştı ve sanki yüzyüze yapılıyormuş gibi hissettirdi. Yeni arkadaşlar edindim ve Rusya olan delegasyonum hakkında yeni şeyler öğrendim. Okulumuzun kendi konferansında uygulayabileceğimiz  yeni fikirler edinebildim.

Ekin

Pandemi başladığından beri günlük hayatımız altüst oldu. MUN dahil birçok etkinliğin iptal edilmesiyle birlikte ne yapacağımızı bilemedik. Ne var ki hayat devam etti. Bu yıl etkinliklerimize devam etmek mükemmel oldu. MilanMUN katıldığım en iyi çevrimiçi konferanslardan birisiydi. o. Bulunduğumuz koşullara rağmen konferans çok olumlu geçti. Rus Federasyonu delegesi olarak yeni tecrübeler edinip kendimi geliştirecek yeni alanlar buldum. Genel olarak katıldığım için çok mutluyum.

Serpil Rana

Bir konu hakkında tartışmayı seven bir öğrenci olarak MUN konferanslarından çok keyif alıyorum. Bence çevrimiçi bir konferansa ev sahipliği yapmak çok zor bir iş ancak MilanMUN bunun çok iyi üstesinden geldi. Konular çok ilgi çekiciydi  ve uluslararası bir konferans olduğundan farklı kültürlerden yeni arkadaşlar edinme fırsatım oldu. İyi ki bu konferansa katılmışım ve hatta seneye tekrar katılmayı dört gözle bekliyorum.

Defne

Farklı Komitelerde Yemen Delegesi Olarak Çalışan Öğrencilerimizin İzlenimlerinden Bazıları:

Konferans çevrimiçi olarak yürütülmesine rağmen MilanMUN benim için harika bir deneyimdi. Organizasyonu üstlenen ekipleri çok iyiydi. Komitelerde çok önemli dünya meseleleri hakkında konuştuk. Konferans sayesinde Yemen ve başka ülkelerin de delegasyonu hakkında bir çok şey öğrendim. İyi ki katılmışım.

Asya

Kısaca… Kayda Değer Bir Performans ve Büyük Bir Başarı!

Öğrencilerimiz, kısa ama iyi düzenlenmiş, Uluslararası çevrimiçibir konferansa katılmaktan ve Saint Benoît Lisesini başarılı bir şekilde temsil etmekten dolayı onur duydular.

Civico Polo Scolastico Alessandro Manzoni Lisesine, ekibine ve tüm katılımcılara, bize gerçek ve güzel bir deneyim yaşamamızı sağladıkları için teşekkür ediyoruz!