Saint Benoît Lisesi Tarafından Düzenlenen Maker Faire ve Drone Yarışması’nın İlki… Her Yaştan Katılımcılar İçin

“Kendin yap”, robotik, elektronik ve 3D baskı şenliği!

Saint Benoît Lisesi onları davet etti!
Onlar da İstanbul’un dört bir yanından, İzmir’den... geldiler.
İlköğretim okulları ve liseler, her tür araştırmacı, geleceğin mucitleri, mükemmel tasarımcılar eğlenceli bir tanışma ve paylaşım ortamında buluşlarını tanıttılar.
Kapanış Drone Yarışması ile yapıldı!
22 okul katıldı ! Büyük bir coşkuyla!

Saint Benoît Lisesi’nin Maker Faire hareketinin ilki çok sayıda katılımcıya yönelik olarak gerçekleşti. Dünyanın her tarafında yeniliğin göstergesi haline dönüşen bu akımın içinde yer almaktan gururluyuz.
Eğilimleri ortaya çıkaran; geleceğe yönelik el becerisine, yaratıcılığa dayalı yeni bir hareket : “Maker Faire”, “yeni bir endüstri devrimi” olarak ortaya çıkıyor.

Maker Faire nedir?

10 sene önce Silikon Vadisi’nde Dale Dougherty ve Sherry Huss tarafından başlatılan Maker Faire, yeniliğin bütün tutkunlarını aynı ortamda bir araya getiriyor. Dünyanın her tarafında yeniliğin işareti olarak kabul edilen bir hareket.

“Maker hareketi” “Kendin yap” (Do it yourself) eğilimiyle teknolojik araçların özellikle 3D yazıcının kullanımını bir araya getiriyor.

Saint Benoît Lisesi’nde Maker Faire’imiz yalnızca bir Bilim Şenliği değil, aynı zamanda ilköğretim okulları ve liselerin katılımına açık bir fuar. Bu sene bu fuara 22 okul katıldı!

Alanında tek olan bu konsept, gösteri standları ve çalışma atölyelerini, yaratıcılık, üretim, “Kendin yap ve Makers” kültürleri üzerine konferansları bir araya getirdi.

Teknoloji tutkunları ve çoğunluğu bilim kulüplerinden gelen amatör öğrenciler Makers topluluğunu oluşturuyor ve ürettiklerini sergilemek, bilgi birikimlerini paylaşmak için geliyorlar.

Ne kadar çok etkinlik! Orada neler oluyor?

Yalnızca 8 yaşında olan Aylin, Mehmet ve Can küçük bir araba kullanırlarken arkadaşları modern zamanların heykelleri haline gelen harika şekilleri 3D kalem yardımıyla çiziyorlar. Herbiri inanılmaz icatlarla gerçek bir sanal dünya oluşturuyor.

Daha uzakta, ana avluda, büyükler ve küçükler bazı bilim-kurgu filmlerini hatırlatan uzaktan kumanda ile idare edilen insansı, eklemli robotlarla bir geçit başlatıyorlar.

Daha sonra robotikten elde edilen arabalar bir başka deyişle öğrenciler tarafından hayal edilen ve tasarlanan geleceğin araçları, küçüklerin hiçbir şekilde büyükleri kıskanmadıkları, kontrolsüz bir yarışa başlıyor.

Çok rotorlu küçük harikaların, droneların yarışında kazanan, eşsiz bir kontrol sayesinde açık ara ile İzmir Tevfik Fikret Lisesi oluyor.

Herkes için, çılgın, becerikli ve yetenekli dahilerin, her yaştan mucitlerin oluşturduğu Maker Faire evreninde unutulmaz bir kaçamak.

Fotoğraflarımızı ve videolarımızı izleyin, anlayacaksınız!

Önümüzdeki sene Maker Faire ve Drone Yarışması’nın ikincisinde buluşmak üzere!

Sosyal medyalarda paylaşılan fotoğrafları ve videoları keşfedin: