Yetenekli Öğrencilerimiz!

Çevrimiçi Konser No: 1

« Chante ! Chante ! Chante ! » Yarışmamızın birincisi Duru Arslan, Fransa'da unutulmuş, ancak Türkiye'de halen hatırlanan birkaç Fransızca şarkıdan oluşan bir repertuvar seslendiriyor.
Saint Benoît Lisesi öğrencileri, Geleneksel Frankofoni Festivalimiz kapsamında, 4 konserden oluşan bir seri sunuyorlar.

Duru Arslan’ın performansını keşfedin! Duru, 5 yıldan beri, okul orkestramızın üyesi. Yarışmalarda, bir çok kez birincilik elde eden Duru, müziğe olan yeteneğini, farklı dillerde seslendirdiği şarkılarla sergiliyor. Silüet Salonu, ona kapılarını bir kez daha, iki dilde seslendireceği birkaç şarkılık bir repertuvar için açıyor. Kimi zaman unutulan, ama dinlenildiğinde Türk dinleyicisinin ruhunda her zaman heyecan yaratan Fransızca şarkılar! Duru’yu hemen dinleyin!

30’ar Dakikalık Konserler Serisi

Sizleri, öğrencilerimizin şanson, klasik Fransız bestecilerin eserleri, caz, Fransızca blues gibi her tarzda seslendirecekleri Fransızca şarkılardan oluşan konserler serimizi izlemeye davet ediyoruz… Her biri 30 dakika uzunluğunda olan bu konserleri  aşağıdaki tarihlerde izleyebilirsiniz:

BAŞLIK

İÇERİK

GÜN

1 İki Dilde Şarkılar Duru’nun konseri 25.03
2 Fransızca şarkılar Berika’nın konseri 01.04
3 Klasik müzik Can’ın konseri 08.04
4 Fransız usulü Jazz – blues Doğa’nın konseri 25.03

Bütünsel Eğitim Projemizde Yer Alan Hedefler

Bu konserler serisi, ”Bütünsel Eğitim” projemizin tam bir yansıması olan, öğrenciyi kendi projesinin başrolüne konumlandıran pedagojik çalışmaların bir parçasını oluşturuyor.

• Saint-Benoît Lisesi öğrencilerinin yeteneklerini ve becerilerini değerlendirmek.
  • Yorumculuk yeteneği olan öğrencilerin, müzikal bir yaratıcılık ve müzikal bir üretim sergilemelerini sağlamak.
  • Onların, okul arkadaşlarıyla, nitelikli bir sanatsal mesaj paylaşmalarını sağlamak.
  • Sanat ve kültüre destek olmak.

Öğrencilerimizin, daha önceki müzikal performanslarını BURAYA tıklayarak izleyebilirsiniz.