Öğrencilerimiz Anne Horel ile “Dijital Tasarımın Yolları”’nı keşfetti!

Dijital sanatçısı Anne Horel ile atölye ve sergi

Frankofoni Festivali kapsamında Saint Benoît Lisesi olarak yapımcı, tarotçu ve çok yönlü dijital sanatçı kimlikleri ile bilinen Fransız Anne Horel’in Türkiye’deki ilk sergisi, @nne #orel: Dijital Tasarımın Yolları'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.

Anne Horel eserlerini ağırlıklı olarak, 10 yılı aşkın süredir, büyük bir ilgi gördüğü sosyal medyada sunuyor. Salon de Montrouge, Inrocks Lab, Audi Talent Awards ve VideoFormer gibi kurumlar tarafından ödüllendirilmiş olan, Snapchat Lens’ini resmî olarak  ilk bulan kişi olan sanatçının eserleri önceki yıllarda Fransa, Almanya, Kosova, Hollanda, İsviçre ve A.B.D’de sergilendi.

Sanatçı, bir hafta boyunca, hem 10.sınıf öğrencilerine, hem de Spark Yazılımına ilgi duyan bir grup gönüllü öğrenciye; bir yüz filtresi oluşturma ve sanatçı tarafından yeniden düzenlenen Marsilya tarot kartları kullanılarak, artırılmış gerçeklik uygulamasıyla bir poster tasarlamak üzere iki ayrı yaklaşım içerisinde eğitim verdi. 

İlk atölye ‘’hepimiz farklıyız’’ teması altında, Instagram filtreleri tasarlamaya yönelikti. Farklılıklara ve özellikle de kendi farklılıklarımıza yönelik bakış açısı teması üzerine sosyolojik ve sanatsal söyleşi laboratuvarları gibi tasarlanmış atölyeler çerçevesinde, 180 öğrenci siber zorbalık ve hoşgörüye karşı farkındalık kazandıran bir maske oyunu gibi filtreler oluşturdular.  

12 gönüllü öğrenci için gerçekleştirdiği ‘‘Marsilya Tarotu’’ üzerine olan ikinci atölyede, öğrencilerimiz, Horel’in yorumladığı bir Marsilya Tarotu kartını, artırılmış gerçeklik ile hazırladıkları yeni bir formatta sundular. Her kart, kendi gizemini saklamakta, sembollerle dolu ve biri olumlu, biri olumsuz olmak üzere iki kutuplu olarak işlevini sürdürmekteydi. Öğrenciler, seçtikleri kartlara göre, farklı kavramlar üzerinde, artırılmış gerçeklikle bir afiş hazırlayabilmek için düşündüler. Onları taratın ve gizledikleri sihri keşfedin! 

Sergi, sadece atölyelerinde gerçekleştirilen eserlerden değil, Anne Horel’in; sanatsal gif’lerden, müzik kliplerine, animasyondan belgesele ve tabii ki artırılmış gerçekliğe kadar uzanan çalışmalarından da örnekler sunuyor.  Okulumuzun sergi salonu La Galerie’de gerçekleşen açılışta, Saint Benoît Lisesi camiası sanatçımızın atölyesindeki çalışmalarına karşı oldukça ilgili gösterdi.

Çok başarılı geçen sanat atölyesine katılan tüm öğretmen ve öğrencilere ve tüm emekleri için Anne Horel’e teşekkür ediyoruz. 

Kişisel ve benzersiz bir şey yaratmak için, tüm fedakarlıklarını ortaya koyan öğrencilerimizi tebrik ederiz !  

 

X