MUN Kulübü Öğrencileri TIMUN’22’de

Okulumuzun MUN kulübündeki öğrenciler, 24 ve 27 Kasım 2022 tarihleri arasında yılın ilk konferansı olan 27. Uluslararası Türk Birleşmiş Milletler Konferansı’na, veya diğer ismiyle TIMUN’22’ye katıldılar. Konferans, Üsküdar Amerikan Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Dört gün boyuca katılımcılar, uluslararası sorunları çözmeye çalışan delegelerden konferansın fotoğraflarını çeken Basın Ekibi’nin fotoğrafçılarına kadar çok sayıda görev alma fırsatına sahip oldular.

İşte basın ekibinden öğrencilerimizin kaleminden TIMUN'22...

Saint Benoît öğrencileri, konferansta bu sefer fotoğrafçılar olarak ve küresel düzeyde söz sahibi ülkeler olan Pakistan ve Gana delegeleri olarak görev aldılar. Her gün saatler boyunca arka arkaya geçrekleşen zengin müzakereler, öğrecilerimizi aktif bir şekilde katılım göstermeye ve potansiyellerini keşfetmeye itti. TIMUN’22 konferansındaki MUN ekibimizde daha ilk konferanslarına katılan katılımcılarımız gibi artık beşinci, altıncı konferanslarına katılan katılımcılarımız olsa da bütün öğrencilerimiz kendilerine yeni bilgiler ve yetenekler edindiler.

Her şeyle beraber, Saint Benoît öğrencileri yüksek çeşitli müzakerelere katılarak ve yeni insanlarla tanışarak iletişim becerilerini geliştirdiler ve yüksek ingilizce seviyelerini kullanma fırsatına sahip oldular. Bütün katılımcılar pazar akşamı kampüsten sevgi dolu anılarla ve yılın diğer konferanslarına karşı umutla ayrıldılar. Konferansa katılan öğrencilerimiz, görüşlerini şu şekilde belirtti:

“Bazen yorucu hale gelse de bütün gün elimde kamera ile etrafta koşturmaktan epey zevk aldım. Konferansın sonunda, toplamda 1037 fotoğraf çektim ve bu da fotoğrafçılık alanında yeteneklerimi geliştirmeme yardımcı oldu. Öteki yandan, bir sürü yeni insanla tanışma ve benim için tamamen yeni bir lise yapısı görme şansına sahip olduğum için mutluyum.”

Mert T., Fotoğraf Görevlisi

“Konferans benim için gayet yorucu geçmiş olsa da diplomatik bir ortamda resmi bir tartışmaya katılmış olmak güzeldi. Daha ilk konferansım olduğundan ötürü tabii ki belirli eksiklerim var ancak bu eksikleri kapatmak için çalışacağım. Genel olarak, bir komitede gerçekleşen resmi müzakerelere katılabildiğimi görmek, beni okul yılının diğer konferansları için cesaretlendirdi.”

Güven K., Gana Delegesi