Martin Luther Gymnasium ile Öğrenci Değişimi- Almanya

1 – 7 Aralık 2012 tarihleri arasında Saint Benoît Lisesi Almanya Marburg’daki Martin Luther Gymnasium Lisesi ile öğrenci değişim programı gerçekleştirmiştir.. Bu değişim programının amacı Almancayı destekleyerek Türk ve Alman öğrenciler arasında sosyokültürel bir bağ kurmaktır. Bu seneki program Grimm Kardeşler Yılı kapsamında düzenlenmiştir.Saint-Benoît Lisesi öğrencilere birçok dil öğrenme fırsatı sunmaktadır : Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Almanca okul müfredatında yer almaktadır. Eğitsel kulüp olarak Çincenin de verildiğini düşünürsek çok zengin bir lisan seçeneği sunulmaktadır !Almanca ile ilgili olarak, İstanbul Goethe Enstitüsü ile yapılan işbirliği sonucu Marburg’taki Martin-Luther Gymnasium Lisesi ile 2010 yılının Aralık ayında ilk değişim programı düzenlenmiştir.

Bu sene, Aralık ayının ilk haftası boyunca da öğrenciler Alman dilini ve kütürünü iyice tanımışlar, Alman ailelerde konaklamış ve ailelerin düzenine göre yaşamışlardır. Ayrıca her gün okuldaki dersleri de takip etmişlerdir.

Ortaçağ mimarisinin hakim olduğu Marburg ve Frankfurt gezileriyle günlerini renklendirme olanağını bulmuşlardır.

Marburg gezi programının önemli noktaları :

- Marburg’da Grimm yılı olması sebebiyle, Türk ve Alman öğrenciler masallar üzerine kültürel bir proje üzerinde çalışmışlardır. Çalışmanın amacı Grimm Masalları ile Türk Masallarını karşılaştırarak ortak noktaları bulmaktır.

- Almanya’nın en büyük Görme Özürlüler Enstitüsü olan BLISTA gezisi sayesinde öğrencilerimiz, görme özürlü öğrencilerin günlük yaşamını ve dersleri ne şekilde işlediklerini öğrenmişler, simülasyon uygulaması ile öğrenciler kendilerini onların yerine koyarak yaşadıkları zorlukları daha iyi anlamışlardır.

- Öğrenciler belediye binasında düzenlenen karşılama resepsiyonu sırasında Marburg Belediye Başkanı ile görüşme onurunu da yaşamışlardır.

- Pratik bilgiler

Eşlik eden öğretmenler : Yasemin ÇİT ve Birgit NETZER MAŞOOĞLU
Ulaşım : 01.12.2012 Cumartesi günü saat 06.00’da : İstanbul Atatürk Havalimanında Türk Hava Yolları kontuarı önünde buluşma,
Gidiş : 01.07.2012 TK 1587 8.15 İstanbul – Frankfurt