Lisemizde İkinci Matematik Haftası

Fen derslerine önem veren eğitim anlayışımızda öğrencilerin rolü !

Fen eğitimine verilen önem çerçevesinde, matematiğin günlük hayatta oynadığı rol üzerinde de duruyoruz. Öğrencilerimizin başarmak için gösterecekleri çabayı, azimlerini arttırmak, kurallara uymalarını sağlamak ve matematiğin sanatsal ve estetik nitelikleri olan bir duygu kaynağı olabileceğini göstermek istiyoruz.
İşte tüm bunlar, 24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Matematik Haftasının amaçları !
Değerli veliler, ikincisini düzenlediğimiz bu etkinlikte sizleri de bizlerle birlikte matematik temelli oyunlar oynamaya davet ediyoruz !

• Neden Matematik Haftası ?

Matematik haftasının amacı, matematiğin modern, canlı ve çekici yönlerini göstermek.
Yapılacak olan sergi ve atölyeler, matematiğin eğlenceli bir şekilde keşfedilmesine, günlük hayatımızda yer aldığını farketmemize ve matematiğin bir duygu kaynağı olabileceğini göstermeye olanak sağlayacaklar.

• Tüm hafta boyunca bu projede rol alacak olan öğrenciler

—Her gün büyük teneffüs süresince oyun etkinlikleri düzenlenecek :
Tablet PC üzerinde oyunlar, grup oyunları, sudoku, sihirli kare …
Zorlukların üstesinden gelmeye hazır mısınız ?
—Silüet salonunda sınıflar arası bir rekabet :

Hazırlık, Lise 1 ve Lise 2 öğrencileri; “Bir matematik şampiyonu için sorular” yarışmamıza katılmak üzere hepizini Silüet salonumuza bekliyoruz !
Antrenmanlara şimdiden başlayın çünkü çok zorlu bir rekabet olacak !

• La Galerie’de öğrenci çalışmalarından hazırlanacak sergi açılışı

Değerli veliler, çocuklarınızın çalışmalarını görmek üzere sizleri, 27 Nisan Perşembe günü saat 18.30’da lisede, La Galerie’ye bekliyoruz.
— Hazırlık sınıfları : Öğrenciler Osmanlı sanatından esinlenerek hazırladıkları geometrik şekillerden oluşan ve Tagul yazılımıyla sınıfta öğrendikleri matematik terimlerini içeren posterler hazırlayacaklar.
— Lise 1 : “Görsel illüzyon” teması üzerine resim yapacaklar.
— Lise 2 : Çeşitli çalışmalar yapılacak : Geogebra ile yapılacak tablolar, fotoğraflar üzerinde Tales Teoreminin kullanımı, vb.
Düzenlenecek gece boyunca, aynı zamanda öğrenciler tarafından sunulan matematik oyunlarına da katılabilirsiniz…
Onlardan daha iyisini yapabilir misiniz ?

Amatör matematikçiler, hazır olun !