Lise 2 Öğrencilerinin Dijital Kimlik Arayışı

L2 öğrencileri için medyatekte düzenlenen ilk etap

İnternette neler yapıyorsunuz ? İnternetteki kimliğiniz nedir ?
Öğrenciler "internet profillerini" oluşturmadan önce bu iki soruyu yanıtladılar.

Medyatekte düzenlenen ilk etapta Lise 2 öğrencileri dijital kimlikleri üzerinde durdular.Öncelikle internet kullanımları üzerine yapılan anketi yanıtladılar.Öğrencilerin internette geçirdikleri zamanın en büyük kısmını sosyal ağlar, müzik ve videolarla geçirdiklerini öğrendiğimizde hiç şaşırmadık.
Facebook’u “demode” bulduklarını, “ailelerin sosyal ağı” olduğunu, bu nedenle artık daha az kullandıklarını da öğrendik. Hareketli fotoğrafların çekildiği ve fotoğrafların GIF formatında paylaşılabildiği yeni çıkan “Phhhoto” uygulamasına rağmen, fotoğraf ve video paylaşımı yapılan ve sohbet etmek için pratik olan “Snapchat”, en çok tercih ettikleri uygulamalar arasında ilk sırayı alıyor. Tercih edilmesinin sebebi, paylaşılan fotoğrafların belirli bir süre yayınlandıktan sonra tamamen silinmesi.

İnternet üzerinde bilgimiz dışında veya kendi isteğimizle bıraktığımız izler üzerine tartıştıktan sonra, öğrenciler “Google’ladılar”. Haberler iyi, çoğu zaman kendi dijital varlıklarını kontrol altında tuttular.
Zaten kendileri neler diyebileceklerinin ve paylaşımlarının nasıl sonuçlar doğurcağının bilincindeler. Fakat bazen sürprizler olabiliyor…

Ve son olarak da, 3 boyutlu bir program yardımıyla öğrenciler internet profillerini tasarladılar ve kimisi dijital varlığını, kimisi de kullandığı dijital uygulamaları çizdi.

Lise 2 öğrencileri zaman içerisinde internet üzerinde bıraktıkları izler ve bundan sonra eğer isterlerse daha pozitif bir profil oluşturabilecekleri konusunda bilinçlendirildiler.