Lise 2 Öğrencilerimiz İçin Yurt Dışında Eğitim Olanakları Sunumu: KANADA

Üniversite Hayatını Planlamanın Zamanı

Köksal Ekinci, çevrimiçi bir webiner aracılığıyla, Lise 2 öğrencilerimiz ve velileriyle Kanada Üniversiteleri ve giriş koşulları ile ilgili bilgiler paylaştı.

Kanada Üniversitelerine Giriş Koşulları

Kanada’da bulunan üniversitelerin birçoğu dünyaca bilinen devlet üniversiteleri. Bu üniversitelere girişte ilk kriter, 11. ve 12. sınıf ders notlarının 90 – 95 ve üzeri olması.
TOEFL veya IELTS Sınavlarından geçerli puanı almak gerekiyor.
Fransızca eğitim için özellikle Quebec bölgesi, Mc Gill, Lasalle gibi üniversiteler seçenekler arasında. DELF B2 ve/ veya C1 istenebiliyor. Üniversiteye alımlara artık mülakat eklenmiş durumda. Motivasyon mektubu gerekli, ancak Referans mektubuna gerek yok. Üniversite yetkilileri, liseden yetkililere ait bilgileri isteyerek, kendileri bilgi alış verişinde bulunurlar.
*Kanada Üniversitelerine başvurular 8 ay ile 12 ay öncesinden yapılmalıdır.
Kanada’da yaşam için 15 – 20000 Kanada Dolarlık bir bütçe ayırmak gerekir.

Kanada’da Yüksek Eğitimin Getirileri Neler?

• İki dilden birini seçme imkanı: İngilizce ya da Fransızca dilinde eğitim görebilirsiniz.
  • Dünyaca tanınan eğitim kalitesi yüksek olan okullarda okuma imkanı.
  • 2. yıldan itibaren haftada 20 saat çalışma imkanı.
  • Esnek programlarla ihtiyaca göre programınızı oluşturabilme imkanı.
  • Dünyanın teknoloji ve inovasyon üreticisi olan, dünya ekonomisine yön veren bir ülkede eğitim görmek.
  • Okul sonrası 3 yıl oturma izni.

Hangi Eyaleti Seçmeli?

Hedefiniz doğrultusunda, bazı eyaletler sizi için daha uygun olabilir.
University of Ottawa’da İngilizce eğitim alınırken en az 3 dersi Fransızca alan öğrenciler yabancı öğrenci ücreti yerine Kanadalı öğrenci ücreti öderler.
Tamamen Fransızca eğitim veren üniversiteler özellikle Quebec bölgesinde yer alır. Bu üniversitelerden Mc Gill ve Laval Üniversiteleri önde gelenler.
En ekonomik eyaletler Manitoba ve New Foundland.

Okulumuzda daha önce 11 ve 12. sınıfların katıldığı Ottawa Üniversitesi tanıtımına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Kanada’da Yüksek Öğrenim sunumuna ulaşmak için BURAYA tıklayınız.