L3 Öğrencileri ile İstanbul Teknik Üniversitesi Ziyareti

Nükleer Enerji Bilgilendirme Merkezi

2015 yılında, Saint Benoit Lisesi’nde yürütülen Fen Öğretimine Verilen Önem Projesi kapsamında bir grup Lise 3 fen öğrencisi İstanbul Teknik Üniversitesi Nükleer Enerji Bilgilendirme Merkezi’ni ziyaret etmişti.
Bu sene de Lise 3. sınıftan 4 fen sınıfı İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsünü ve şu anda Türkiye’deki tek faal nükleer reaktör olan TRIGA MARK 2 ’yi ziyaret ettiler.

Türkiye’deki tek faal nükleer reaktör !

Öğrencilerimiz Nükleer Enerji konusunda detaylı bilgiler aldılar.
Burada bize eşlik eden Doktora öğrencisi Zeynep Camtakan, önce öğrencilerimize bir seminer vererek ön bilgilendirme yaptı ve öğrencilerimizin bu konudaki sorularını yanıtladı.
Öğrencilerimizin ilgisini çeken birçok konu ele alındı : Nükleer enerjinin ne olduğu, üretiminde hangi kaynakların kullanıldığı, nükleer santrallerin çevre üzerine etkisi, dünya enerji üretiminde nükleer kaynakların oranı ve Türkiye’de nükleer santrallerin kurulması.

Nükleer reaktörün merkezinde…

Daha sonra, hep birlikte yine Zeynep hanım eşliğinde Reaktörü gezdik ve orada reaktörün çalışma prensibi ile ilgili detaylı bilgi aldık.
Aynı zamanda öğrencilerimiz kontrol odasına da girdiler.

Zeynep hanım, öğrencilerimizin göstermiş olduğu ilgiden, sordukları sorular ve verdikleri cevaplardan son derece memnun olduğunu ifade etti.

Bu faydalı ziyaret için kendisine ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ne teşekkür ederiz !