“Farklılıklara Saygı ve Birlikte Yaşama Kültürü” Üzerine İnteraktif Çalışma

Milli Eğitim Müfettişi Cemil Coşkun'u ağırladık

27 Nisan 2023 Perşembe günü, okulumuzun Silüet Salonu’nda Milli Eğitim Müfettişi Cemil Coşkun ile “Farklılıklara Saygı ve Birlikte Yaşama Kültürü” adlı interaktif bir çalışma gerçekleştirdik . Öğrencilerimiz hoşgörü, saygı, empati ve önyargı konularında kendilerini ifade etme fırsatı buldukları bu etkinlikten büyük keyif aldılar.

Farklılıkların açıklanması ve önyargıların kırılması günümüzde aşılamayan en büyük sorunlardan biri. Milli Eğitim Müfettişi Cemil Coşkun sayesinde gerçekleşen “Farklılıklara Saygı ve Birarada Yaşama Kültürü” isimli interaktif etkinlikte; hoşgörü, saygı, empati, önyargı, sevgi gibi kavramların, örneklerle, resimlerle açıklanması hem sahnedeki öğrencilerin hem de izleyenlerin konuya daha farklı bir bakış açısı geliştirmesinde etkili oldu.

Etkinlikte yeni fikirler, farklı düşünceler yaratarak kavramlar üzerinde uygulamalar yapıldı. Her öğrencinin empati, önyargı, ayrımcılık gibi kelimeler üzerinde düşünmelerini sağlayarak bu kavramların yaşamlarındaki yerine ve önemine dikkat çekildi.

Öğrencilerin bu etkinliğin ardından edindikleri farkındalıkla günlük yaşamlarındaki davranışlarında, söylemlerinde bir kez daha düşünerek hareket edeceklerine dair geri bildirimleri bu etkinliğin en büyük kazanımı…