Campus France Türkiye Nedir ? – Kayıt Nasıl Yapılır?

Fransa'da Üniversite Okumak

Campus France Türkiye nedir ?

Campus France, Fransa Büyükelçiliği’nin bir hizmetidir. Türkiye Fransız Kültür Merkezi bünyesinde Elçiliğin, İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Birimine bağlıdır. Bu hizmet, Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyen Türk veya Türkiye’de yaşayan yabancı öğrencilere yönelik olarak hazırlanmıştır.

Amaçları

Fransa’da yüksek eğitim görmek isteyen öğrencilerin gidişlerini kolaylaştırmak üzere Türk ve yabancı öğrencilerin Fransa’daki eğitimleri süresince yapacakları işlemlerde kendilerine rehberlik ve yardım etmek amacını gütmektedir.

— Öğrencilerin yerinde ve o zamana kadar aldıkları eğitimle uyumlu bir proje geliştirmelerin için kendilerine gerekli bilgileri sağlamak,
— Fransa’da başarılı olacakları bir yol çizebilmeleri için en uygun eğitimi seçmelerinde yardımcı olmak,
— gerek fiziki mekânlarında gerekse internet aracılığıyla sorularına yanıtlar vererek öğrencilere destek olmak Campus France’ın en temel amacıdır.

Konsolosluklara vize başvuruları öncesinde, Campus France’ın ayrıca şu görevleri bulunmaktadır :

— Diploma, sertifika ve diğer her tür belgelerin kontrolünü yapmak,
— Adayların ihtiyaç duyacakları dil seviyelerini ölçmek ve
— Fransız yüksek eğitim kurumlarına ve konsolosluk birimlerine, adayın eğitim parkurunu ve eğitim projelerini değerlendirmede yardımcı olmak.

Campus France kimlere hitap eder?

Campus France Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyen bütün Türk ve Türkiye’de yaşayan yabancı öğrencilere yönelik bir hizmettir.

Bir sınava veya mülakata girmek veya eğitim programları çerçevesinde mesleki bir staj yapmak amacıyla Fransa’ya gitmek isteyip kısa süreli vize başvurusunda bulunacak adaylar Campus France prosedüründen muaftırlar.

Fransa öncesi Campus France ve vize başvuruları : SSS

BURAYA tıklayınız.

Campus France sunumu

BURAYA tıklayınız.

Campus France, Kayıt Nasıl Yapılır?

Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyenlere yönelik bir kurum olan Campus France, öğrencilere, kişisel ve mesleki projeleri doğrultusunda farklı üniversitelere başvurabilecekleri bir internet sitesi sunmaktadır.Campus France sitesinden, dosyanızı oluşturmak için gereken belgeleri görebilirsiniz.Fransız Kültür Merkezi’ne iletilmek üzere aşağıdaki dokümanlar (05 Aralık 2023 tarihine kadar) Sn.Tamar Sefer’e verilecektir. Önemli: Bu yıl başvurular daha erken kapanıyor.

• Beyaz DAP  için 15 Aralık 2023’e kadar (L1’de kayıt)

• Sarı DAP  için 15 Aralık 2023’e kadar (mimarlık okuluna kayıt)

1) Kayıt

Türkiye Campus France sitesine kayıt olmanız gerekmektedir: www.turquie.campusfrance.org

2) Form doldurma ve Tercih

15 Aralık 2023 tarihine kadar internet sitesinden “Campus France formunu” doldurmuş olmanız
ve okuyacağınız bölüm/leri ve tercih ettiğiniz 3 üniversiteyi seçip 15 Aralık 2023 tarihine kadar onaylamanız gerekmektedir. 15 Aralık 2023’e KADAR BU ONAYI YAPMAZSANIZ, BAŞVURUNUZ KABUL EDİLMEYECEKTİR.
Sadece tek bir başvuru dosyası oluşturabilirsiniz. Başvuru dosyanızda 1 veya 3 farklı bölüm ve 3 üniversite tercihi yapabilirsiniz, tercihleriniz şu şekilde olabilir :
• Üç farklı üniversitede tek bölüm;
• aynı üniversitede üç farklı bölüm ;
• üç farklı üniversitede üç farklı bölüm.
Örnek :
Tercih n°1 : licence mention « Economie » à l’université d’Amiens
Tercih n°2 : licence mention « Economie-Gestion » à l’université d’Angers
DİKKAT ! Farklı bölümler seçebilirsiniz. Ancak üniversitelerin öğrenci seçme komisyonları, eğitim ve mesleki projenizi bir bütün olarak değerlendirdiklerinden, tutarlılık açısından yakın bölümlerin seçilmesi tavsiye edilir.
Mimarlık okuyacak öğrencilerin ise iki tercih hakkı vardır.

3) Başvuru ücreti

Başvuru ücretini 15 Aralık 2023 (Sarı DAP) ve (Beyaz DAP) tarihine kadar yatırmak zorunludur.
— TEB bankasının herhangi bir şubesine gidip IBAN (Euro hesabı): TR55 0003 2000 0000 0048 7585 03 Hesaba Campus France işlem harcını yatırmanız gerekmektedir:
— Başvuru ücreti:

•  170 Euro (Avro olarak yatırılması gerekiyor)
  • Ödemenizi yaparken TR ile başlayan Campus France numaranızı, adınızı ve soyadınızı belirtmeyi ve dekonta yazdırmayı unutmayınız.

4) Gereken belgeler

Bağlı olduğunuz Campus France merkezine dosyanızı iletmeniz gerekmekte olup, Ankara, İstanbul veya İzmir. Campus France için bu işlem 15 Aralık  2023 tarihine kadar yapılmalıdır.
Dosyanızın içinde bulunması gereken belgeler:

• Doğum kayıt örneği (uluslar arası geçerli, nüfus dairesinden alınacak).
  • Lise öğrencisi olmanız durumunda, önceki iki yılın ve son sınıfın birinci dönemine ait transkriptler.-
  • Lise öğrencisi olmanız durumunda öğrenci belgesi,
  • Campus France işlem harcınızı yatırdığınıza dair banka dekontunun aslı,

Dikkat : 2023-2024 Akademik Yılı Campus France kılavuzunda 7.sayfa da “statut particulier” bölümü için “Je ne suis dans aucun des cas ci-dessus” işaretlemeli.

DAP

Mimarlık okulları