Franda’da Üniversite Okumak

Fransa’ya varınca yapılacak ilk işlemler

Öğrenim sırasında konaklama için çok çeşitli olanaklar !

Öğrenim sırasında ve sonrasında çalışmak mümkün !

Öğrenim sırasında kendine iyi bakma yöntemleri

CampusFrance Türkiye nedir ?

CampusFrance, Fransa Büyükelçiliği’nin bir hizmetidir. Türkiye Fransız Kültür Merkezi bünyesinde Elçiliğin, İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Birimine bağlıdır. Bu hizmet, Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyen Türk veya Türkiye’de yaşayan yabancı öğrencilere yönelik olarak hazırlanmıştır.

Amaçları

Fransa’da yüksek eğitim görmek isteyen öğrencilerin gidişlerini kolaylaştırmak üzere Türk ve yabancı öğrencilerin Fransa’daki eğitimleri süresince yapacakları işlemlerde kendilerine rehberlik ve yardım etmek amacını gütmektedir.

— Öğrencilerin yerinde ve o zamana kadar aldıkları eğitimle uyumlu bir proje geliştirmelerin için kendilerine gerekli bilgileri sağlamak,
— Fransa’da başarılı olacakları bir yol çizebilmeleri için en uygun eğitimi seçmelerinde yardımcı olmak,
— gerek fiziki mekânlarında gerekse internet aracılığıyla sorularına yanıtlar vererek öğrencilere destek olmak CampusFrance’ın en temel amacıdır.

Konsolosluklara vize başvuruları öncesinde, CampusFrance’ın ayrıca şu görevleri bulunmaktadır :

— Diploma, sertifika ve diğer her tür belgelerin kontrolünü yapmak,
— Adayların ihtiyaç duyacakları dil seviyelerini ölçmek ve
— Fransız yüksek eğitim kurumlarına ve konsolosluk birimlerine, adayın eğitim parkurunu ve eğitim projelerini değerlendirmede yardımcı olmak.

CampusFrance kimlere hitap eder?

CampusFrance Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyen bütün Türk ve Türkiye’de yaşayan yabancı öğrencilere yönelik bir hizmettir.

Bir sınava veya mülakata girmek veya eğitim programları çerçevesinde mesleki bir staj yapmak amacıyla Fransa’ya gitmek isteyip kısa süreli vize başvurusunda bulunacak adaylar CampusFrance prosedüründen muaftırlar.

Fransa öncesi Campus France ve vize başvuruları : SSS

BURAYA tıklayınız.