Campus France Türkiye Nedir ? – Fransız Üniversiteleri

Fransa'da Üniversite Okumak

Campus France Türkiye nedir ?

Campus France, Fransa Büyükelçiliği’nin bir hizmetidir. Türkiye Fransız Kültür Merkezi bünyesinde Elçiliğin, İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Birimine bağlıdır. Bu hizmet, Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyen Türk veya Türkiye’de yaşayan yabancı öğrencilere yönelik olarak hazırlanmıştır.

Amaçları

Fransa’da yüksek eğitim görmek isteyen öğrencilerin gidişlerini kolaylaştırmak üzere Türk ve yabancı öğrencilerin Fransa’daki eğitimleri süresince yapacakları işlemlerde kendilerine rehberlik ve yardım etmek amacını gütmektedir.

— Öğrencilerin yerinde ve o zamana kadar aldıkları eğitimle uyumlu bir proje geliştirmelerin için kendilerine gerekli bilgileri sağlamak,
— Fransa’da başarılı olacakları bir yol çizebilmeleri için en uygun eğitimi seçmelerinde yardımcı olmak,
— gerek fiziki mekânlarında gerekse internet aracılığıyla sorularına yanıtlar vererek öğrencilere destek olmak CampusFrance’ın en temel amacıdır.

Konsolosluklara vize başvuruları öncesinde, CampusFrance’ın ayrıca şu görevleri bulunmaktadır :

— Diploma, sertifika ve diğer her tür belgelerin kontrolünü yapmak,
— Adayların ihtiyaç duyacakları dil seviyelerini ölçmek ve
— Fransız yüksek eğitim kurumlarına ve konsolosluk birimlerine, adayın eğitim parkurunu ve eğitim projelerini değerlendirmede yardımcı olmak.

Campus France kimlere hitap eder?

Campus France Fransa’da yüksek öğrenim görmek isteyen bütün Türk ve Türkiye’de yaşayan yabancı öğrencilere yönelik bir hizmettir.

Bir sınava veya mülakata girmek veya eğitim programları çerçevesinde mesleki bir staj yapmak amacıyla Fransa’ya gitmek isteyip kısa süreli vize başvurusunda bulunacak adaylar Campus France prosedüründen muaftırlar.

Fransa öncesi Campus France ve vize başvuruları : SSS

BURAYA tıklayınız.