Bütünsel Eğitim – Bedensel Boyut

Eğitim Projemiz: Bedensel Boyutun Tanıtımı (4/5)

Eğitim Projemizde Yer Alan Bedensel Boyut Ne Anlama Gelmektedir?

• Bedensel boyut, bağlılık ve paylaşım değerleri hakkında eğitim verir. Duyuları uyandırır ve öğrencilerin sanatsal ve sportif yeteneklerinin gün yüzüne çıkmasını sağlar.
  • Bedensel boyut, ”Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözünü savunur, çünkü sağlık, zindelik ve denge, öğrencilerin sosyal anlamda başarıya ulaşmasına katkıda bulunmaktadır.
  • Bedensel boyut ve bedensel faaliyet, kişinin kendisine, başkalarına ve dünyaya karşı bilincini uyandırır ve kişinin kendine olan güveninin gelişmesini sağlar.
  • Bedensel boyut, bedensel ifadenin ve farklı sahne sanatı dallarına yönelik yeteneklerin gelişmesini, kişinin kendi bedenini keşfetmesini ve sınırlarını aşmasını sağlar.

Bütünsel Eğitim Projemizin 5 boyutundan biri olan “Bedensel Boyut” videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Diğer boyutlara ilişkin videolarımızı görüntülemek için BURAYA tıklayınız.