Avusturya Hastanesi’nde, Profesyonel Bir Ortamda Yaz Stajı !

Lise 3 öğrencilerine yönelik staj "Tıp, Moleküler Biyoloji ve Genetik Dünyası"

Saint Benoît Lisesi’nin fen öğretimine önem veren eğitim anlayışı kapsamında,  okul idaresi, üç yıldır olduğu gibi, bu sene de Avusturya Hastanesi ile olan iş birliğini yenileyerek,  hastane ortamında staj yapma imkanı sunuyor. Bu iş birliği, öğrencilerin gelecekteki mesleklerini seçmede onları yönlendiren "Üniversiteye Doğru" projesinde yer almakta. Bu staj, o mesleğin kurallarını ve çalışma koşullarını bir araya getirerek, hastane ortamını tanımak, motivasyonu ölçmek ve bilgi edinmek için ideal bir deneyim.

Öğrencilerimiz Avusturya Hastanesi Genel Müdürü Burcu Işıksaçar ile bir araya gelerek, bu profesyonel stajın içeriği hakkında bilgi edinme fırsatını buldular.
Hastane ve Okul arasında ilk kez 2014 yılında imzalanan anlaşma dördüncü kez yenilendi. Tıpta kullanılan bazı araçların laboratuvarda yapılması veya fen bilimleri tarihinin incelenmesinde okulumuzun fen bilimleri ve robotik kulüplerine destek veren Avusturya Hastanesi ile birçok eğitici proje geliştirmekteyiz.
Değerli bir iş birliği !

Stajın ilgi çekici amaçları :

• Tıp dünyasını, moleküler biyolojiyi ve/veya genetiği tanımak
  • Üniversite öğrenimi seçimi öncesinde öğrencileri bilgilendirmek.
  • Bu staj, üniversite eğitimlerini tıp, moleküler biyoloji veya genetik dallarında yapmak isteyen Lise 3 öğrencilerine yönelik.
  • Amacımız, öğrencilere sadece üniversite öğrenimi rehberliği yapmak değil, aynı zamanda aşağıda belirtilen olanakları sağlamaktır :
    – Öğrencilerin tıp ve sağlık alanındaki çalışmalara karşı duyarlılıklarını arttırmak ve onlara bu sektör ile ilgili genel bir bakış açısı sunmak
    – Deneyimden ve pratik uygulamalardan faydalanmak
    – Öğrencilerin “kendi kendilerinin rehberi” olmalarına yardımcı olmak.

Bu amaçla Avusturya Hastanesi’nde bir hafta süreyle yapılacak olan stajda stajyerler, aşağıda belirtilen konularda eğitim alacaklardır :

• Hastane içerisindeki çalışma ortamı
  • Sağlık sektöründe çalışanlarla görüşme
  • Hastane ortamına gelen kişilerle görüşme
  • Sağlık sektöründe kullanılan teknoloji, cihazlar ve aygıtlar
  • Sağlık sektöründeki sorumlular ve hiyerarşi

Staj programı :

1.  gün : Servis ve klinik çalışması
  2.  gün : Poliklinik çalışması
  3.  gün : Biyokimya laboratuvarı ve radyoloji bölümü
  4.  gün : Endoskopi ve küçük müdahaleler
  5.  gün : Ameliyathane ve yoğun bakım

Öğrencilerle birlikte belirlenen kurallar :

1. Hastane’deki genel kurallara uymak
2. Mesai saatlerine uymak
3. Yaşadıkları deneyimleri ve temel kazanımlarını anlatan bir staj raporu hazırlamak
Stajyerler stajları süresince gördükleri iki olumlu noktayı ve geliştirilmeye açık 2 noktayı, önerdikleri eylem planı ile birlikte bu raporda belirtmelidirler.

Avusturya Hastanesi’nde bilimsel staj yapma imkanı bulan öğrencimiz Efe’nin röportajını BURAYA tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Son 5 yıldır, Saint Benoît Lisesi, tüm profesyonel sektörlerde faaliyet gösteren iş ortaklarıyla birlikte bir ”İş ortaklığı” geliştirmektedir. Bu iş ortakları, öğrencilerin profesyonel beklentilerine cevap veren ortaklardır.
Daha fazla bilgi için BURAYA tıklayınız.