Aşkın, Efe ve Sühan, Türkiye Eskrim Şampiyonası’ndaydı !

Önemli bir aşama !

Antrenman salonunda yine adımlarda esneklik ve sessizlik... Hareketlerin uyumu bir koreografi gibi... Salonda, çarpışan kılıçların sesi... Evet, doğru tahmin... Söz konusu, kılıç kullanma sanatı olan eskrim sporudur. Saint Benoît Lisesi'nde gerçek bir gelenek haline gelen bu zarif spor, Türkiye Eskrim Şampiyonası'nda da git gide önem kazanmaktadır. Her yıl, öğrencilerimiz fair playin hakim olduğu bir ortamda ulusal yarışmalarda derece alıyorlar.

Eskrim sporu, öğrencilere birçok fayda sağlamaktadır. Bu spor, aynı anda refleks, öngörme ve hızlı karar alma becerisi gerektiren bir spordur. Aşkın, Efe ve Sühan adlı öğrencilerimiz, bu beceriler sayesinde, 18-21 Mart 2018 tarihlerinde Avanos’ta düzenlenen Türkiye Eskrim Şampiyonasına katılma şansını yakaladılar. Bu yarışma, öğrencilerimiz için önemli bir aşama oldu ! Öğrencilerimiz bu yarışmaya katılarak, hamle yapmak için ihtiyaç duyulan hız hakimiyetindeki başarılarını kanıtladılar. Başarıdaki temel etken hız, bunun için de öğrencilerimiz refleks hareketlerini geliştirmekteler. Üç eskrimcimiz, bu yarışmada hem mücadele hem de öz güven anlamında deneyim kazandılar.

Eskrim, hem ruh sağlığı hem de vücut sağlığı için yararlıdır. Bu spor dalında, özellikle böyle bir şampiyonluk için, hem kendi hareketini hem de rakibin hareketini kontrol etmek için konsantrasyon olmazsa olmazdır. Kazanmak için, eskrimci analiz yönünü geliştirebilmeli ve rakibin hareketlerini ön görebilmesi için de strateji belirlemelidir. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz !

Bu deplasman sırasında, öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde, hem yarışmaya katıldı hem de bölgenin tadını çıkardı. Eskrimcilerimiz, Kapadokya’yı gezerek bu şehrin gizemli güzelliklerinden biri olan güzel atları keşfetme şansı yakaladılar. Çömlekçilik ile tanınan bu şehirde, öğrencilerimiz çömlek yapma fırsatını da kaçırmadılar. Sanatsal çalışmaları sırasında, çömlek çıraklarımız, çömlek yapımının çıraklığının 6-7 yıl sürdüğünü öğrendiler. Her mesleğin zorluğu olduğunu kavrayan öğrencilerimiz, hedeflerine ulaşmak için yılmadan çalışmaya devam etmek için motive oldular… Bu çalışma disiplini de, Saint Benoît Lisesi’nin önem verdiği çalışma disiplininin güzel bir örneği oldu !

Eskrim ile ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linklere tıklayınız  :