3.Fen Bilimleri Festivali

Lisemizde Fen Öğretimine Verilen Önem Politikası

Saint Benoît Lisesi tarafından düzenlenen Fen Bilimleri festivalinin temel amacı, fen bilimleri, bilim adamları ve içinde yaşadığımız toplum arasındaki verimli ilişkileri simgeleyen önemli bir bilimsel etkinlik oluşturmaktır.
Bu festival, Saint Benoît Lisesi’ndeki ayrıcalıklı eğitim alanlarından biri olan "Fen Öğretimine Verilen Önem Politikası" kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Üçüncüsü düzenlenecek olan Fen Bilimleri Festivali 3 - 7 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecektir !

Fen Bilimleri Festivali, öğrencilerimizi başarıya ulaşmaya, yeni deneyimler yaşamaya teşvik eder, laboratuvar ziyaretlerine katılmalarına, araştırmacılarla görüşmelerine, araştırma üzerine olan meslekleri keşfetmelerine ve de fen bilimlerinden zevk almalarına olanak sağlar.
Fen Bilimleri Festivali’nde lisemizde birçok animasyon, bilimsel söyleşi ve deneyim yaşanır. Bu nedenle bahçeden sınıfa kadar lisemizin her yeri bilimle kuşatılır.
Etkinlik programını aşağıda görebilirsiniz !

3 NİSAN 2017

Gökkuşağı deneyi

Seviye : Lise 1 A-D-E-I
Yer : Bahçe
Çeşitli sıvıların yoğunluğu üzerine deney.
Elektromanyetizma, fildişi macunu, optik ve manyetizma deneyleri

Yer : Bahçe
Elektromanyetik bir tren yaparak bir bobindeki elektromanyetik özelliklerin ortaya çıkarılması.
“Fildişi macunu” deneyinin gerçekleştirilmesi.
Optik ve manyetizma deneyleri.

4 NİSAN 2017

Diseksiyon / Kimya deneyleri

Seviye : Lycée 3 A-C / Lycée 2 D
Yer : Biyoloji laboratuvarı / Kimya laboratuvarı
Böbrek, akciğer, göz ve balıklarda sinir sistemi diseksiyonu.
Kimya deneyleri / Gram boyama

Kimya laboratuvarında çeşitli deneyler gerçekleştirilecek :
Kuvvetli asit ile kuvvetli baz titrasyonu, damıtma, elektrokimyasal pil, tuzlu suyun elektrolizi, sudan gaz elde etme, metal bir parayı bakırla kaplama, kristalleştirme, iyonların çökeltilmesi.
Mikroskop yardımıyla bakteri oluşumunun gözlemlenmesi.
Kimya deneyleri / “Mitoz ve mayoz bölünme” oyunu

Saat : 11.40-13.05
Kimya laboratuvarında çeşitli deneyler gerçekleştirilecek :
Kuvvetli asit ile kuvvetli baz titrasyonu, damıtma, elektrokimyasal pil, tuzlu suyun elektrolizi, sudan gaz elde etmek, metal bir parayı bakırla kaplama, kristalleştirme, iyonların çökeltilmesi.
Öğrenciler mitoz ve mayoz bölünmenin farklı aşamalarını gözlemlemek üzere bir oyuna katılacaklar.
Sayın Berke Gür’ün “Robotik” konulu konferansı

Yer : Silüet salonu
Bahçeşehir Üniversitesi öğretim görevlisi Sayın Berke Gür’ün robotik ve mekatronik konulu konferansı.
Robotik yarışması : “Güçsüze Güç Vermek”

Seviye : Davetliler
Heure : 17.30
Lieu : La Galerie
Saint Benoît Lisesi Bahçeşehir Üniversitesi iş ortaklığıyla bir Robotik Yarışması düzenliyor. Robotik tutkunu gençlere hitap eden Amatör robotikten, eğlenceli, bilimsel ve teknik bir meydan okuma.

5 NİSAN 2017

Kimya deneyleri / Sindirim üzerine deneyler

Seviye : Lise 2 F / Lise 3 A-C
Yer : Kimya laboratuvarı / Biyoloji laboratuvarı
Safranın işlevi – lipitlerin belirlenmesi, sütteki karbonhidrat ve proteinler.
Elektromanyetizma deneyleri / Fizik deneyleri / Optik / Kimya deneyleri / Gram boyama

Yer : Bahçe / Fizik laboratuvarı / Biyoloji laboratuvarı

Seviye : Lise 2 G

6 NİSAN 2017

Seviye : Lise 2 A
Saat : 10.15-10.55
Hücrelerin incelenmesi

Yer : Biyoloji laboratuvarı
Mikroskop yardımıyla bitki hücrelerinin incelenmesi.
Kriminal soruşturma

Niveau : Lise 3 Fen
Heure : 11.40-13.05
Lieu : Kimya laboratuvarı
Öğrenciler dedektif rolü üstlenip, dijital aracılığıyla kimya, fizik, biyoloji ve matematik tekniklerini kullanarak suçluyu bulmaya çalışacaklar.

7 NİSAN 2017

Kimya deneyleri / Kahoot Yarışması

Seviye : Lise 2 / Lise 1
Yer : Kimya laboratuvarı – Silüet salonu
Su ile ilgili aktiviteler

Seviye : Hazırlık
Yer : Lise 2 bahçesi
Hazırlık sınıfı öğrencileri suyla ilgili yaptıkları sunumları ve aktiviteleri sunacaklar…

Saat : 11.40-13.05
Kimya deneyleri / Sayın Özcan Gaygusuz’un “Su” konulu konferansı

Seviye : Lise 2 / Hazırlık sınıfları
Yer : Kimya laboratuvarı / Silüet Salonu
İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Sayın Özcan Gaygusuz su ve ekoloji konulu bir konferans düzenleyecek.