Yurt İçi Üniversite Tanıtım Fuarı’na Hoş Geldiniz!

"Üniversiteye Doğru" projesinin tüm seviyelere hitap eden etkinliği...

Öğrenciler ve veliler tarafından çok ses getiren yılın en büyük organizasyonu bir şenlik havasında gerçekleşti.

Üniversite seçeneklerini gözden geçirmek

Geleneksel hale gelmiş etkinliklerimizden biri olan “Yurt İçi Üniversite Tanıtım Fuarı” Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin, okulumuzda, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile buluşması ile gerçekleşti. Bu fuarda, 13 üniversitenin yetkili tanıtım görevlileri öğrencilerimiz ve velilerimiz ile bizzat tanışma ve okullarının imkanlarını anlatma fırsatı elde etti. Böylece, yüksek öğrenimini Türkiye’de sürdürmeyi düşünen öğrencilerimiz, seçenekleri hakkında aynı anda pek çok bilgiye birden sahip olabilme imkanı buldular.

Meslek Tanıtımları, Yurt Dışı Üniversite Tanıtımları, ÖSYM Sistemi ve GS Üniversitesi İç Sınavı gibi pek çok bilgilendirme konferansından sonra Üniversiteye Doğru projemizin en önemli etaplarından biri olan Yurt İçi Üniversite Tanıtım Fuarı yoğun ilgi gördü. 06-07 Mayıs 2019 Pazartesi ve Salı günleri okulumuzda düzenlenen fuar, birinci gününde öğrencilerimizin, ikinci gününde ise velilerimizin ziyaretine açıktı.

Fuarın programı

Bu tanıtım fuarında okulumuzda ağırladığımız üniversiteler, öğrencilerin tercihlerine göre belirlenmiştir.

13 devlet ve vakıf üniversitesinin yanı sıra, anlaşmalı olduğu Türk devlet üniversiteleri ile ABD üniversitelerinde aynı anda okuyarak çift diplomaya sahip olma imkanı tanıyan SUNY programının temsilcisi de öğrencilerimiz ile bir araya gelmiştir.

06 Mayıs 2019 Pazartesi – Öğrenciler için

Farklı seviyede olan öğrenciler, aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde fuarı ziyaret etmiştir:

10.15-10.55 : Lise 2 sınıfları

10.55-11.40 : Tüm seviyelerin serbest ziyareti

12.00-13.15 : Ara

13.15-13.55 : Lise 3 sınıfları

14.00-14.40 : Lise 4 sınıfları

– – – – – –

07 Mayıs 2019 Salı – Veliler için

10.55-11.40 : Tüm seviyelerin serbest ziyareti

11.40-12.30 : Ara

12.30-14.30 : Tüm velilerimizin fuarı ziyareti

Katılımcı Üniversiteler

Acıbadem Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi,  İstanbul Bilgi Üniversitesi, İTÜ, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi,  Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi.

Ayrıca; SUNY Çift Diploma Programları temsilcisi.

Saint Benoît Lisesi’ne özgü “Üniversiteye Doğru” projesini takip edin

Her sene daha da çok geliştirilen, akademik ve mesleki açıdan rehberlik yapan geniş kapsamlı bir proje.

BURAYA tıklayarak detayları görebilirsiniz.

Aydınlık bir geleceğe doğru yol alıyoruz!