Yüksek Öğretim… Rotamız: Türkiye

YKS Sınavları ve Türkiye'deki Üniversite Sistemi

Lise 4. sınıf öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu Türkiye'de bir üniversiteye yerleşmek için YKS'ye girecek ve bunun için yoğun bir çalışma içerisindeler.
Emeklerinin karşılığını almaları ve diledikleri hedeflere ulaşmaları hepimizin en büyük temennisi...
Onlara bu yolda destek olmak için yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden biri de doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak. İşte bu webinerde, YKS ve Türkiye'deki üniversite sistemi hakkında doğru, işe yarar ve fark yaratacak bilgileri bir arada buldular.

Konuyu Uzmanından Dinledik…

14 Ekim.Çarşamba günü, Google Meet üzerinden düzenlediğimiz webinerde İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurumsal İlişkiler Müdürü ve Eğitim Danışmanı Özge ALYU’yu ağırladık. Lise 4. sınıf öğrenci ve velilerimize açık olan bu oturumda konuğumuz, önce Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nin teknik detaylarını anlattı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) adı verilen 1. basamak sınavından 150 puan ve üstü alan adayların Alan Yeterlilik Testi (AYT) adlı 2. basamak sınavına katılabileceğini vurgulayan Özge Hanım, ayrıca 5 farklı dilden birini seçerek girilebilen Yabancı Dil Testi (YDT) hakkında da bilgiler verdi. Ayrıca, testlerin içerikleri, soru sayıları ve bunlara bağlı olarak sınav süreleri hakkında da bilgiler aktaran Özge Hanım, puan türlerine göre testlerin ağırlıklarını da istatistik olarak paylaştı.

Başarıya Giden İpuçları…

Özge Alyu, sınavlarla ilgili öğrencilerden aldığı geribildirimlerden yola çıkarak önemli uyarılarda bulundu. TYT sınavında soruları yetiştirememe sorunu ile karşılaşmamak için, adaylara hızlı okuma becerilerini geliştirmelerini önerdi. TYT ve AYT peşpeşe günlerde yapıldığı için, öğrencilerin TYT sonrasında sınavın nasıl geçtiği ile ilgili yorumlara yoğunlaşmak yerine, ertesi gün gireceği AYT’ye odaklanması ve motivasyonunu koruması gerektiğini hatırlattı.

Ayrıca yurtdışında okumayı planlayan adayların da mutlaka YKS’ye başvurmalarını öneren konuğumuz, bunun diploma denkliği alabilmeleri için ve Türkiye’ye dönme durumları olması halinde istedikleri bir üniversiteye yatay geçiş yapabilmeleri için gerekli olduğunu önemle vurguladı.

Oturumun sonunda konuklarımızın sorularını da yanıtlayan Sayın Özge Alyu’ya okulumuza zaman ayırarak bu oturuma katıldığı için teşekkür ederiz.

YKS Sistemi Sunumu için BURAYA tıklayınız.

X