Yüksek Öğretim… Rotamız: İngiltere

Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları Serimizin Altıncı Oturumu

Yurtdışı Üniversite Tanıtım webiner serimiz bu sene lise 3 ve lise 4. sınıf öğrenci ve velilerimizin katılımı ile 9 Ekim Cuma günü İngiltere’de Eğitim sunumu ile son buldu.
Konuklarımız Semra Yalçın Doğan ve Bora Can bizleri, İngiltere'deki üniversite eğitimi hakkında aydınlattılar.

İngiltere’de Üniversite Eğitiminin Avantajları?

İngiltereyi, öğrencilerimizin gözünde bu denli cazip kılan nedir? İngiltere üniversitelerinde alınan eğitim dünyanın her yerinde tanınmaktadır. Yüksek kalitede programlar, öğrencinin katılımının hedeflendiği eğitim sistemi, iş dünyasının üniversitelerle sürekli iletişim halinde olması gibi faktörler öğrencilerin aktif hayata hazır olmasını sağlıyor. Bunun dışında, eğitim süresinin de 3 yıl olması, öğrencilere cazip geliyor. Son olarak, İngiltere, Türkiye’ye çok uzak bir ülke değil. İşte bütün bunlar, öğrencilerimizin bu ülkeyi seçmelerinde rol oynuyor.

İngiltere’ye Başvuru Kriterleri Nelerdir?

Sayın Semra Yalçın Doğan, İngiltere başvurularında sınav olmadığını, lise diploması, lise notları (Transcript),  akademik referans, niyet mektubu, dil sınavları (IELTS/TOEFL) sonuçları ile başvuruların online olarak yapıldığını aktardı. Sunumda dil sınavları ile  ilgili bilgileri ise Sayın Bora Can paylaştı.

İngiltere’de Eğitim Sistemi

Sayın Semra Yalçın Doğan, İngiltere’de eğitimin genelde 3 yıl olduğunu ancak bazen öğrencilerin bir yıl “Akademik Hazırlık” (Foundation Programı) okumaları gerektiğini aktardı. Foundation programında, belirli bir seviyeye ulaşan öğrencilerin üniversite eğitimine devam hakkı kazandığını ekledi.

Başvuru Sürecinde Önemli Noktalar

Sayın Semra Yalçın Doğan, başvurmadan önce öğrencinin kendine uygun programı titizlikle araştırması gerektiğini, üniversitelerin müfredatını inceledikten sonra kendi becerilerine uygun üniversite programını seçmesi gerektiğini vurguladı. Üniversitelerin başvuru kriterlerini sağladıktan sonra sisteme kayıt yapılmasının gerekliliğini ekledi. Dil sınavına erken girmek, güçlü ve öğrenciye özgü bir niyet mektubu ve sosyal  etkinliklerde yer almanın da önem taşıdığını aktardı.

Verimli geçen bu sunumun sonunda, konuklarımız, katılımcılarımızın sordukları soruları da yanıtladılar.

Sayın Semra Yalçın Doğan’a ve Sayın Bora Can’a bize zaman ayırarak, bu toplantıya katıldıkları için teşekkür ederiz.

Üniversite’ye Doğru Projemiz Veliler Trafından Büyük İlgiyle Takip Ediliyor

Üniversiteye Doğru” projemiz kapsamında bu yıl farklı bir formatta gerçekleşen Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları serimizin sonuna geldik. Webinerler serisi olarak gerçekleşen sunumlarımız bu yıl da yüksek katılım ile verimli geçen etkinliklerimiz içinde yer aldı. Tüm katılımcılarımıza ve konuklarımıza teşekkür ederiz.

“Üniversiteye Doğru” projesi kapsamında konferanslarımız, fuarlarımız ve diğer etkinliklerimiz devam edecek.

• Oturumun tamamını izlemek için lütfen BURAYA tıklayınız.
  • İngiltere’de Üniversite Eğitimi Sunumu’na ulaşmak için lütfen BURAYA tıklayınız.

Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumlarımızla ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

Öğrenciler ve Veliler İçin Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları

Saint Benoît Lisesi’ne özgü “Üniversiteye Doğru” projesini takip edin!